"Ajkule" ostaju bez jednog od najboljih: Saša Radović ne želi više da igra

"Odluka Saše Radovića je da više ne igra za reprezentaciju. On je izrazio želju da ne igra, vjerovatno više neće biti u nacionalnom timu", odgovorio je selektor Vladimir Gojković na pitanje "Vijesti" na pres konferenciji
180 pregleda 8 komentar(a)
Vladimir Gojković Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Vladimir Gojković Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.10.2018. 19:11h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u večerašnji meč ušla bez povrijeđenog Đura Radovića (čeka ga pauza od oko tri sedmice), a poslije utakmice je javnost saznala i da je nacionalni tim ostao bez jednog od standardnih reprezentativaca - Aleksandra Radovića.

"Odluka Saše Radovića je da više ne igra za reprezentaciju. On je izrazio želju da ne igra, vjerovatno više neće biti u nacionalnom timu", odgovorio je selektor Vladimir Gojković na pitanje "Vijesti" na pres konferenciji i dodao:

"Saša Mišić još nije odlučio da li će nastaviti. Što se tiče Miloša Šćepanovića - pored klupske karijere polako ulazi u trenerske vode, pa je sada i tome posvećen. I ako preskoči jednu sezonu, on je opet tu, a i svi smo se složili da Dejan Lazović dobije više prostora, to je normalan put. Mišić? I s njim smo pričali. Puno je dao reprezentaciji, ali radi se o iskusnijim igračima i sve teže im padaju pripreme. Znaćemo brzo i Mišićevu odluku", kazao je Gojković. O samoj utakmici i pobjedi protiv Italije je rekao:

"Igrali smo loše u napadu s igračem više, pa i u finišu poslije "brutalitija". Osvojili smo dva boda, ali smo morali da riješimo ranije kada smo već tri i po minuta imali igrača više u vodi. Nije lako protiv Italije, koja vrhunski igra s igračem manje, znali smo to, za to smo se i spremali. Možemo da budemo zadovoljni odbranom, Lazović je bio veoma dobar", kaže Gojković.

Golman je, na kraju krajeva, i napravio razliku, jer je italijanski Marko del Lungo imao velike kikseve u posljednjoj četvrtini.

"Mislim i da je naš golman bolji od italijanskog. Tako da to nije ništa novo", zaključio je Gojković.

Dejan Lazović je odbranio dva peterca i bio junak. Zaustavio je šuteve Pjetra Filjolija i Valentina Gala.

"Prva dva šutera Italije dobro poznajem, igrali smo zajedno. Znao sam kako će da šutiraju, ali peterci su često stvar sreće. Srećan sam što je sve ovako ispalo", rekao je Lazović, čuvar mreže Verone.

Alesandro Kampanja, selektor Italije: Viđen je jak i veoma agresivan meč, kao što smo i očekivali. Dobro smo počeli utakmicu, kasnije nam je bilo sve teže, a i napravili smo mnogo grešaka. Kada posljednja tri i po minuta igrate s igračem manje, onda možete i da budete zadovoljni što ste izvukli bod", istakao je italijanski selektor Kampanja.

Bonus video: