Vaterpolisti lako izašli na kraj sa Francuzima

Meč u Nansiju imao je i neobičan uvod, jer je organizator promašio crnogorsku himnu i sa razglasa pustio "Hej Sloveni"...
68 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Ivović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.03.2015. 19:04h

Napadački potencijal crnogorskih vaterpolista bio je dovoljan da se upiše treća pobjeda u Svjetskoj ligi ove sezone.

"Ajkule" su u Nansiju bile bolje od Francuske sa 14:8 u duelu u kojem su od prvog trenutka jasno stavile do znanja da su tri boda praktično sigurna.

A u napadu su briljirali Aleksandar Ivović sa pet golova i Darko Brguljan i Vjekoslav Pasković sa po tri, pa "trikolorima" nije bilo spasa. Ivović i Pasković su promašili peterce, pogodili su stativu odnosno prečku.

Crna Gora je povela sa 4:0, domaćin je kasnije u u četiri navrata došao na minus dva, ali je sastav Ranka Perovića u finišu treće dionice preko Darka Brguljana i Alekse Ukropine (pogodio od prečke sa preko osam metara) vratili sigurnih plus četiri (10:6). Tada je i Francuzima postalo jasno da u posljednjoj četvrtini nemaju šta da jure...

"Uglavnom sam zadovoljan. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu. Pristup je bio pravi, odmah smo napravili razliku i održavali je tokom većeg dijela utakmice. Naravno, bilo je padova u igri, propuštenih šansi, lako primljenih golova, ali valjda su to dječije bolesti kroz koje mladi igrači moraju da prođu", kazao je Perović i nastavio:

"Ovo je neprocjenjivo za mlade. Kroz ove utakmice stiču potrebno iskustvo igranja na velikoj sceni, igraju mečeve protiv reprezentacija na većem nivou od onog koji je u klubovima. Mladi igrači će dobijati više prostora, jer nama poslije OI u Riju slijedi smjena generacije".

Ovo je drugi trijumf naših vaterpolista u Svjetskoj ligi protiv Francuske, nakon što su nedavno pobijedili i u Budvi sa 13:7.

Meč u Nansiju imao je i neobičan uvod, jer je organizator promašio crnogorsku himnu i sa razglasa pustio "Hej Sloveni"...

Francuska - Crna Gora 8:14 (0:3, 5:4, 1:3, 2:4)

Nansi - Bazen "Alfred Nakaš". Gledalaca: 1.200. Sudije: Matake (Rumunija), Molnar (Mađarska). Igrač više: Francuska 8 (1), Crna Gora 3 (3). Peterci: Francuska 2 (2), Crna Gora 2 (-).

Francuska: Garso, Sodadje, Monere, Tomašević, Bleri 2, Vanpeperstrat, Peison 1, Izdinjski, Marzuki 2, Laverzan 1, Nastran 1, Kamarasa 1, Nojon.

Crna Gora: Kandić, Dr. Brguljan 1, Pasković 3, Saveljić, Da. Brguljan 3, Latinović 1, Vidović, Ukropina 1, Ivović 5, Murišić, Krivokapić, Jokić, Šćepanović.

Bonus video: