"Ajkule" veliki favoriti u Nansiju

"Nama mlađima se ukazala šansa da se dokazujemo u svakoj utakmici. Bilo da je protivnik Francuska ili neka druga selekcija, mi moramo da uradimo sve da opravdamo poziv selektora Perovića", istakao je Latinović
203 pregleda 1 komentar(a)
Radovan Latinović, Foto: Savo Prelević
Radovan Latinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2015. 16:54h

Još samo dvije utakmice i ovogodišnji nastup crnogorskih vaterpolista u Svjetskoj ligi će biti okončan. U dosadašnjih šest mečeva Crna Gora je upisala četiri poraza, sve od velikih rivala Hrvatske i Italije, dok je na svom bazenu očekivano bila bolja od Turske i Francuske.

Naredni rival su upravo Francuzi, i to u Nansiju, a "ajkule" će u sjutrašnjem meču (20 časova) kao i u svim utakmicama do sada nastupiti u kombinovanom sastavu.

Spisak igrača za ovaj meč je trebalo da bude jači za Mlađana Janovića i golmana Dejana Lazovića, ali je selektor Ranko Perović izašao njima dvojici u susret zbog obaveza u klubovima.

Umjesto golgetera Galatasaraja i čuvara mreže Primorja u Nansi su otputovali mladić iz Primorca Nikolas Saveljić i Miloš Šćepanović, član Galatasaraja, ali on za razliku od Janovića ne igra turski šampionat.

Iako je Crna Gora još ranije izgubila šanse da ode na finalni turnir meč sa “trikolorima” mora da se odradi krajnje ozbiljno. Kiksa ne smije da bude...

"Tačno je da je utakmica sa Francuzima bez velikog rezultatskog značaja, jer znamo da ne možemo da se plasiramo na završni turnir, ali to nimalo ne umanjuje ozbiljnost u pristupu ovom duelu. Moramo da budemo maksimalno angažovani, kao da je u pitanju najvažnija i odlučujuća utakmica u grupi. Ne smije da bude opuštanja ni na sekund, potrebno je da ne dozvolimo Francuzima bilo kakvu nadu da mogu nešto da urade", rekao je bek Radovan Latinović.

Pritisak u ovakvim utakmicama je uglavnom na mlađim igračima, koji se kroz Svjetsku ligu ove sezone bore za povjerenje selektora Perovića.

"Sve ovo što sam rekao se naročito odnosi na nas mlađe. Ukazala nam se šansa da se dokazujemo u svakoj utakmici. Bilo da je protivnik Francuska ili neka druga selekcija, mi moramo da uradimo sve da opravdamo poziv selektora Perovića", istakao je Latinović.

Posljednju utakmicu u Svjetskoj ligi Crna Gora će odigrati 14. aprila protiv Turskeu Istanbulu.

Bonus video: