Saveljić i Šćepanović umjesto Janovića i Lazovića

Mlađan Janović i Dejan Lazović neće igrati zbog obaveza u klubovima
108 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Šćepanović, Foto: BETAPHOTO
Miloš Šćepanović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 29.03.2015. 17:12h

Među 13 igrača koji će nastupiti za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore protiv Francuske u Svjetskoj ligi naći će se i Miloš Šćepanović i Nikolas Saveljić, saopšteno je iz Vaterpolo saveza Crne Gore.

Selektor Ranko Perović je morao da mijenja spisak, jer Mlađan Janović i Dejan Lazović imaju obaveze u klubovima, pa su Šćepanović i mladi igrač Primorca naknadno dobili poziv.

Janović je član Galatasaraja, kao i Šćepanović i Vjekoslav Pasković koji su takođe na spisku, ali on jedini od njih trojice igra i u turskom šampionatu.

"Galatasaraj ima važnu utakmicu u Turskoj, Lazovićevo Primorje počinje fajnl-for i zvali su me treneri da ih oslobodim ako mogu. Klub mora da pusti u reprezentaciju, ali u situaciji kakva je u vaterpolu ne možemo da zatežemo i pravimo igračima problem. Planirano je da igra i Stefan Pješivac, ali je povrijeđen i bolestan, pa sam uz dogovor sa Jadranom odlučio da ga ne opterećujem. Nadam se da će protiv Turske biti tu", rekao je Perović.

"Ajkule" protiv Francuske u Nansiju igraju u utorak u meču koji nema rezultatski značaj, jer su još ranije izgubili šanse da se plasiraju na finalni turnir Svjetske lige.

Spisak: Miloš Šćepanović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Aleksa Ukropina, Darko Brguljan, Radovan Latinović, Nikolas Saveljić, Stefan Vidović, Aleksandar Ivović, Nikola Murišić, Janko Krivokapić, Predrag Jokić, Slaven Kandić.