Crna Gora poklekla osam desetinki prije kraja

85 pregleda 6 komentar(a)
Filip Klikovac, Foto: Zoran Đurić
Filip Klikovac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.03.2015. 18:38h

Ako se očekivala reakcija poslije teškog poraza od Italije, dočekana je. Rezultat je, međutim, opet izostao, i to u posljednjoj sekundi - crnogorski vaterpolisti su izgubili od Hrvatske u Budvi sa 12:11 golom Sandra Sukna osam desetinki prije kraja.

"Ajkule" i "barakude" su odigrale pravi derbi, neizvjestan i pun preokreta, a kada se činilo da je naš nacionalni tim odveo utakmicu u peterce Hrvatska je u posljednjem napadu dobila prednost u vidu igrača više i znala kako da ga iskoristi.

Junak je bio Sukno, do tada gotovo nevidljiv u bazenu, ali veliki igrači upravo to i rade - jedna šansa im je dovoljna da naprave prevagu.

Prije bljeska Sukna, zablistao je Mlađan Janović i sa tri vezana gola za dva minuta i 20 sekundi izjednačio na 11:11.

Odbrana je, ipak, poklekla u posljednjim trenucima...

Crna Gora je prvi bijeg imala početkom treće četvrtine kada je Draško Brguljan donio dva gola prednosti (6:4), ali se ispostavilo da je to samo bio uvod u seriju gostiju - pogocima Damira Burića (dva) i Anta Vukićevića (sve u napadima s igračem više) Hrvatska je za samo četiri i po minuta iz minusa dola do 8:6.

Kasnije se igralo gol za gol, Crna Gora je bila blizu da produži nadu, ali je Hrvatska ipak pokazala više. Možda makar za taj jedan pogodak.

"Ajkule" su još ranije izgubile sve šanse da se plasiraju na finalni turnir, a do kraja regularnog dijela ih očekuju mečevi u gostima sa Francuskom i Turskom.

Crna Gora - Hrvatska 11:12 (2:3, 3:1, 2:4, 4:4)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 750. Sudije: Bah (Španija), Naumov (Rusija). Igrač više: Crna Gora 10 (5), Hrvatska 9 (4). Peterci: Hrvatska 1 (1).

Crna Gora: Lazović (devet odbrana), Dr. Brguljan 2, Ukropina 2, Đurđić, Sarić, Radović, M. Janović 4, N. Janović 2, Ivović 1, Murišić, Klikovac, Jokić, Kandić.

Hrvatska: Pavić, Burić 3, Petković 3, Lončar 1, Joković 2, Čagalj, Bukić, Vukićević 1, Sukno 1, Dobut, Šetka, Macan 1, Bijač (10 odbrana).

Bonus video: