Janović: Moramo da čuvamo ugled

4 komentar(a)
Nikola Janović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Nikola Janović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 20.03.2015. 08:59h

Duel sa Hrvatskom u Budvi biće posljednji derbi od ukupno četiri za crnogorske vaterpoliste u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi. Nakon njega ih čekaju još dvije „male“ utakmice - sa Turskom i Francuskom.

Prethodna tri derbija (dva sa Italijanima i jedan sa Hrvatima) tim Ranka Perovića je izgubio, pa večeras igra i da odbrani ugled koji je godinama stvarao i stvorio u svjetskom vaterpolu.

Upravo je dolazak velikog rivala i jedina motivaciona injekcija za „ajkule“ s obzirom na to da nemaju šansi da se plasiraju na finalni turnir Svjetske lige, jer su dva mjesta iz grupe već rezervisana za Italiju i Hrvatsku.

"Stalo nam je da pobijedimo, kao i uvijek, pogotovo što igramo sa velikanom svjetskog vaterpola. Rezultatski, utakmica nije bitna, ali vjerujem da možemo da trijumfujemo i da će utakmica biti odlična za gledanje", rekao je kapiten Nikola Janović.

O kvalitetima Hrvatske se sve zna, a u Budvu ne dolazi kompletna. U sastavu, naime, neće biti Miha Boškovića (nedavno se zajedno sa Damirom Burićem vratio u nacionalni tim), Andra Bušljea i Paula Obradovića. To su tri igrača čiji izostanak nije lako nadoknadiv za selektora Ivicu Tucaka.

"Svakako dolaze u jakom sastavu, ali to se može reći i za nas. Odigrali smo mnogo velikih utakmica sa Hrvatima, dobro se poznajemo i svaki ishod je moguć",dodao je Janović.

On svakako i najbolje poznaje „barakude“ od svih, jer sa većinom igra u Jugu...

"Oprezni su kada pričaju o ambicijama, ali su svjesni da imaju moćan tim. I kod njih je akcenat stavljen na Olimpijske igre, iako će se do njih odigrati i Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Ali, svakako da nisu nepobjedivi".

Crna Gora je u Rijeci krajem 2014. godine izgubila sa 14:8, u utorak od Italije rezultatom 16:8. Ako su porazi i mogli da se očekuju („ajkule“ su u svim mečevima igrale u kombinovanom sastavu), krajnja razlika svakako predstavlja iznenađenje. Pogotovo se to odnosi na duel u Đenovi...

"Velika je razlika, ne smijemo to sebi da dozvolimo u kakvom god sastavu da igramo. Moramo da čuvamo ugled i sada protiv Hrvatske očekujem neizvjestan meč, iako ne prijetimo protivniku. Bilo bi „ludo“ s moje strane da tvrdim da ćemo sigurno pobijediti, jer dobro znam ko nam je rival", ističe Janović.

Povratak Radovića je velika stvar

Nikola Janović je prokomentarisao povratak Aleksandra Radovića u nacionalni tim nakon više od godinu pauze. Radović je zaigrao u meču protiv Italije u utorak.

"Radović je svakako igrač koji donosi kvalitet, žao mi je što nije bio sa nama prethodna dva ljeta. Ali, tako je kako je. Mogli bismo da se ugledamo na druge reprezentacije, koje uvijek na veliko takmičenje odvedu najjači tim. I drugi možda imaju probleme, pa ipak znaju da ih riješe. Ne sviđa što smo izgubili kult reprezeentacije, a još mi se manje dopada što za to niko ne preuzima odgovornost", rekao je Janović.

Bonus video: