Poziv braći Janović, nema Darka Brguljana

116 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Aniko Kovač
Nikola Janović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 18.03.2015. 12:29h

Ubjedljiv poraz od Italije nije prijao nikom, ali crnogorski vaterpolisti nemaju vremena da se osvrću - greške, pogotovo u odbrani, moraju da rješavaju u hodu.

Jer, naredni derbi je već u petak, a protivnik "ajkula" biće Hrvatska u Budvi.

Ako okršaj sa "barakudama" rezultatski u Svjetskoj ligi ne može da promijeni ništa (Italija i Hrvatska idu na finalni turnir), onda je važan isključivo da bi pokazao da li je debakl u Đenovi (16:8) bio trenutna slabost kombinovanog tima Ranka Perovića. Ili je problem dublji...

A taj kombinovani tim će za ovu utakmicu biti jači za Nikolu i Mlađana Janovića, tandem koji ove sezone nijednom nije bio zajedno na spisku u Svjetskoj ligi.

Tačnije, Nikola je odigrao samo utakmicu sa Francuskom u Budvi, dok je Mlađan bio na spisku dva puta (protiv Italije i Turske), ali nije zaigrao zbog prehlade...

Braća Janović su ujedno i jedini novitet Perovića u odnosu na jučerašnji meč sa Italijom, a u timu sada neće biti Darka Brguljana.

Na spisku se nalazi 14 igrača, a do utakmice (petak u 18 časova) Perović će morati da ga skrati za jedno ime.

Hrvatska je slavila u svih šest mečeva do sada u Svjetskoj ligi i ima maksimalnih 18 bodova, Italija je druga sa 14, Crna Gora ima sedam, Turska tri, dok su Francuzi bez bodova.

Spisak: Dejan Lazović, Slaven Kandić (golmani), Draško Brguljan, Aleksandar Radović, Nikola i Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Filip Klikovac, Nikola Murišić, Jovan Sarić, Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina, Nikolas Saveljić.