Crna Gora primila čak 16 golova protiv Italije

81 pregleda 31 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Aleksandar Ivović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 17.03.2015. 20:31h

Crna Gora nije imala šansi protiv Italije, iako je najavljivala neku vrstu osvete za poraz u Budvi kada je pala nakon peteraca.

Ne da se nije osvetila, nego je deklasirana - "ajkule" su u Đenovi izgubile sa čak 16:8 i upisale treći poraz u ovogodišnjoj kampanji Svjetske lige.

Ovako visok poraz je, ipak, malo ko očekivao, iako Crna Gora u Italiju nije otputovala u najjačem sastavu...

Naš nacionalni tim je bio u igri prvih desetak minuta, tačnije do rezultata 4:3. Italijani su nakon toga serijom 5:0 došli do velikih i nedostižnih 9:3.

Tu je bilo jasno da Crnu Goru čeka teška noć u Liguriji, pa se do kraja igralo isključivo za čuvanje rejtinga, mada ni u tome nije uspjela, jer se ne pamti da je tim Ranka Perovića primio 16 pogodaka.

"Dobro smo počeli utakmicu, četvrtinu i po smo odigrali dobro. Onda smo primili tri laka gola i u ovom sastavu nismo uspjeli da im odgovorimo na pravi način. Oscilacije su bile ogromne u igri, pogotovo kod mlađih igrača koji su večeras bili impresionirani ambijentom i pritiskom, i nisu se najbolje snašli u Đenovi. Imali smo dosta situacija sa igračem više, ali je realizacija bila slaba. Nije karakteristično za nas da primimo toliko puno golova. Nismo odigrali utakmicu na nivou, ali s obzirom na sastav koji imamo, i podatak da mladi dobijaju više prostora, te oscilacije su normalne. Nadam se da ćemo izvući neke koristi iz ovoga. Bilo je tu i pozitivnih stvari, ali kad se sve sabere - loš utisak. Nadam se da ćemo protiv Hrvatske igrati u jačem sastavu", rekao je Perović.

Crnogorski vaterpolisti su još ranije izgubili šanse da se plasiraju na finalni turnir, a već u petak ih čeka novi derbi - u Budvu stiže Hrvatska.

Nakon ovog poraza, "ajkule" imaju obavezu da se iskupe pred svojim navijačima...

Aleksandar Radović je sa tri gola bio najefikasniji u našem timu, po dva su postigli Darko Brguljan i Aleksandar Ivović, a jedan Predrag Jokić.

Stefano Luongo je sa tri pogotka bio najzapaženiji kod Italijana.

Italija - Crna Gora 16:8 (3:2, 5:1, 5:2, 3:3)

Đenova - Bazen "Skjorba". Gledalaca: 1.200. Sudije: Teisedo (Španija), Bender (Njemačka). Igrač više: Italija 5 (3), Crna Gora 13 (4). Peterci: Italija 1 (1).

Italija: Tempesti, Di Fulvio 1, Veloto 2, Rencuto 2, Đorđeti 2, Fondeli 2, Đakopo 1, Galo, Đito 1, Luongo 3, Ajkardi 1, Buzilaki 1, Del Lungo.

Crna Gora: Lazovic, Dr. Brguljan, Đurđić, Saveljić, Da. Brguljan 2, Radović 3, Sarić, Ukropina, Ivović 2, Murišić, Klikovac, Jokić 1, Kandić.

Bonus video: