"Ajkule" motivisane protiv "azura"

Utakmica u Đenovi počinje u 20 časova
1 komentar(a)
Nikola Murišić, Foto: Savo Prelević
Nikola Murišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2015. 10:59h

Drugi dio regularnog dijela Svjetske lige počinje večeras, a crnogorski vaterpolisti znaju da im je put do finalnog turnira praktično nemoguć i da do kraja igraju samo za prestiž.

"Ajkule" od 20 časova u Đenovi igraju protiv Italije, ekipe koja je na startu bila bolja u Budvi nakon peteraca, ali i koja je kao budući organizator F8 obezbijedila direktan plasman u završnicu.

Naš nacionalni tim u ovaj meč, ipak, ulazi jači nego što je bio do sada, bez obzira na to što je, kao i u svakoj utakmici ove sezone, selektor Ranko Perović pozvao nekoliko mlađih igrača...

Jači za Aleksandra Radovića čiji povratak u reprezentaciju svakako garantuje kvalitet više - ako je za ovu Svjetsku ligu kasno da se isprave stvari, onda golgeter Posilipa predstavlja pravo pojačanje za ljeto koje slijedi i Svjetsko prvenstvo u Kazanju.

Murišić: Nadam se boljem rezultatu nego u Budvi

Centar Nikola Murišić se kroz Svjetsku ligu nametnuo stručnom štabu i pokazao da može da bude kvalitetna opcija na dva metra.

"Čeka nas jako teška utakmica protiv odličnog protivnika. I jedna i druga reprezentacija su u podmlađenom sastavu, tako da nema dileme da će biti neizvjesno do samog kraja", rekao je Murišić.

Crna Gora je u tom duelu u decembru prošle godine u Budvi bila u vođstvu od samog starta, imala je i plus četiri (5:1), ali je morala da se pomiri s porazom.

"Taj meč smo olako ispustili, pali smo u drugom poluvremenu i dozvolili protivniku da preokrene. Siguran sam da sada možemo da ih savladamo u gostima", dodao je centar Budve.

Crnu Goru već u petak čeka duel sa Hrvatskom u Budvi, a za taj meč će biti pozvani Nikola i Mlađan Janović.

I Kampanja kombinovao

Kao i Perović, s imenima na spisku je kombinovao i selektor „azura” Alesandro Kampanja.

Ipak, sastav Italije je dovoljno jak da bude favorit na svom bazenu, jer su tu Stefano Tempesti, Valentino Galo, Mateo Ajkardi, Franćesko di Fulvio, Aleks Đorđeti, Andrea Fondeli...

Bonus video: