Moćno Primorje stiže u Igalo

54 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.03.2015. 11:15h

Jadran je u srijedu doživio težak poraz od Mladosti u Zagrebu (14:4) i praktično zatvorio vrata finalnog turnira, jer su Zagrepčani preuzeli četvrto mjesto u Ligi za prvaka s bodom više dva kola prije kraja.

Novljane bi u igru za F4 mogla da vrati senzacija, koju je ipak teško očekivati - u Igalu danas (19 časova) gostuje Primorje, jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju ove sezone. O Riječanima je sve jasno, u pitanju je jedan od najvećih evropskih timova već sezonama unazad, pa je pred crnogorskim šampionom praktično nemoguća misija.

"Ovo će nam biti treća utakmica za šest dana, što je zaista previše. Uz to, u Zagreb smo išli autobusom i Mladost je bila u prednosti. Na kraju smo poraženi velikom razlikom - dok je protivnik bio fenomenalan, mi nismo imali ni snage ni sreće. Primorje? Riječani su veliki favoriti, u pitanju je najbolja ekipa u ovom takmičenju, ali i jedna od najboljih u Ligi šampiona. Teško da možemo da iznenadimo, ali pokušaćemo da pariramo koliko je to moguće", rekao je bek Jadrana Dragan Drašković.

Šanse za finalni turnir nisu izgubljene, ali zavise od drugih. S obzirom na to da Mladost u ovom kolu gostuje Jugu (i realno je da izgubi) odluka bi trebalo da padne u posljednjem kolu. Tada Jadran gostuje Partizanu, dok Mladost dočekuje Crvenu zvezdu.

"Nije sve gotovo, zavisimo od drugih rezultata. Na kraju nas čeka i teško gostovanje u Beogradu, ali vjerujem da možemo do fajnl-fora", dodao je Drašković.

U Ligi za plasman i opstanak, Budva je slobodna, dok Primorac igra u Kotoru sa Branikom.

"Biće neizvjesno, jer smo otprilike sličnog kvaliteta. Nadam se dobroj igri i rezultatu, iako je zdravstveni bilten prilično loš", kazao je trener Primorca Miodrag Mirović.

Parovi Lige za prvaka

Danas

Jadran - Primorje (19)

Mornar - Partizan (18.30)

Sjutra

Crvena zvezda - Radnički (18)

Jug - Mladost (19.15)

Bonus video: