Perović saopštio spisak za Italiju, pozvan i Radović

2 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2015. 13:29h

Aleksandar Radović je posljednji meč prije pauze za Crnu Goru odigrao prošle godine protiv Italije u Bariju. Povratak će obilježiti protiv istog rivala, takođe u gostima, ali sada u Đenovi.

Kao što je i ranije najavljeno, golgeter Posilipa se nalazi na spisku od 13 igrača koji će se u utorak suprotstaviti "azurima", i to je ujedno jedina novost, jer je selektor Ranko Perović odlučio da na Apenine povede sastav koji predstavlja spoj mladosti i iskustva.

Tu su tinejdžeri Aleksa Ukropina, Nikolas Saveljić, kao i "senatori" Predrag Jokić, Draško Brguljan, Aleksandar Ivović...

"Radović je ponovo sa nama, to je igrač koji nam je falio na nezgodnoj strani. Tu nismo bili baš jaki. Njegov povratak je pozitivna stvar, sa Sašom itekako dobijamo na kvalitetu", poručio je Perović.

Crnogorski vaterpolisti će do kraja marta odigrati još dvije utakmice, a prva naredna poslije Italijana je na programu već u petak 20. marta.

Rival će u Budvi biti Hrvatska i sastav za taj meč će se djelimično promijeniti. Posljednjeg dana u mjesecu protivnik je Francuska u Nansiju.

"Sa Italijanima će biti teško, neizvjesna do samog kraja. Poznajemo se odbro, znamo kvalitete Italijana, ali mislim da nismo bez šansi. Sigurno da ćemo dati sve od sebe kako bi upisali novu pobjedu i revanširali im se za poraz u Budvi", dodao je Perović.

Na spisku su: Dejan Lazović, Slaven Kandić, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Aleksa Ukropina, Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Nikolas Saveljić, Jovan Sarić, Aleksandar Ivović, Nikola Murišić, Filip Klikovac i Predrag Jokić.

Bonus video: