Jadran napada favorita i F4

0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.03.2015. 11:09h

Jadran je u prošlom kolu profitirao pobjedom nad vaterpolistima Partizana i porazom Mladosti od Crvene zvezde i opet ušao u borbu za četvrto mjesto Lige za prvaka.

Da li će otići na fajnl-for pitanje je na koje će se teško dobiti odgovor sve do posljednjeg kola, a neke stvari bi mogle da bude jasnije nakon večerašnjeg duela rotiv Radničkog u Igalu, trećeplasiranog tima u ligi...

Radnički je klub iz Lige šampiona, u prošlom kolu je prokockao tri gola prednosti u Gružu protiv Juga i na kraju morao da se zadovolji bodom.

Zbog svega toga, kao i kvaliteta sastava uloga favorita ide gostima.

"Ovo je veoma važna utakmica za nas i naše ambicije. Moramo da pobijedimo ako hoćemo da stignemo do finalnog turnira. Takva je računica i uradićemo sve da stignemo do tri boda koja bi mogla da nam donesu mnogo. Mada, ne zanosimo se da je zadatak jednostavan, jer igramo protiv veoma ozbiljnog protivnika", rekao je mladi as Jadrana Aleksa Ukropina.

Juče je zvanično počeo drugi krug Lige za prvaka, a Jadran je u prvom dijelu protiv Radničkog izgubio u posljednjim sekundama kada je bilo 5:4 za Šumadince. Gledajući iz ove perspektive, Jadranu bi taj bod iz Kragujevca značio mnogo...

"Očekujem da napravimo probleme Radničkom. Nadamo se da možemo do pobjede", dodao je Ukropina.

Jadran je od sinoć opet na 5. mjestu, jer je Mladost savladala Mornar u Splitu (10:7) i preskočila crnogorskog šampiona za bod, ali pozitivno je to što je Primorje opravdalo ulogu favorita u Beogradu protiv Zvezde i slavilo na "mišiće" rezultatom 8:7.

U Ligi za plasman i opstanak, Budva večeras (18 časova) gostuje Medvešćaku.

Rezultati 5. kola Lige za prvaka: Crvena zvezda - Primorje 7:8, Jug - Partizan 13:7, Mornar - Mladost 7:10. Danas: Jadran - Radnički (19.15, TV Arenasport 1).

Tabela: Primorje 31, Jug 28, Radnički (-1) 15, Mladost 13, Jadran (-1) 12, Crvena zvezda 10, Mornar 9, Partizan 7.

Rezultati Lige za plasman i opstanak: Primorac - Jadran ST 11:11, Vojvodina - Branik 19:12. Danas: Medvešćak - Budva (18). Slobodan je POŠK.

Tabela: POŠK, Jadran ST, Vojvodina 20, Budva (-1) 17, Primorac 8, Medvešćak (-1) 6, Branik 0.

Bonus video: