Podgorici potreban treći bazen

67 pregleda 0 komentar(a)
Šoštar, Podgorica, bazen, Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore
Šoštar, Podgorica, bazen, Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore
Ažurirano: 03.03.2015. 14:43h

Podgorica je dobila organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu, ali će zbog promjene domaćinstva (prvobitno je bilo predviđeno da se turnir igra u Budvi) morati da prođe dodatnu inspekciju Fine.

To je danas na sastanku u glavnom gradu pojasnio visoki zvaničnik Fine i proslavljeni jugoslovenski golman Aleksandar Šoštar.

"Bio sam prisutan 2009. godine kada se organizovala Svjetska liga na visokom nivou. Uostalom, sva vaterpolo takmičenja koja su bila organizovana na našim prostorima bila su izuzetno dobro organizovana. Jako je dobra stvar za Crnu Goru što je prihvatila organizaciju ovako velikog takmičenja, jer će učestvovati 20 ekipa. Podgorica zaslužuje da ima razvijen vaterpolo, znam da ovdje postoji veliko interesovanje za bavljenje vodenim sportovima i velika je šteta što već do sada ne postoji nekoliko klubova i zatvorenih bazena. Dakle, da bi ova organizacija bila na izuzetnom nivou, pored ova dva bazena koja su u odličnom stanju, potreban je još jedan, pa da se zaokruži sve i dobijete odlično organizovano takmičenje", poručio je Šoštar.

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Petar Porobić je ocijenio da ova šansa ne smije da se propusti.

"Smatram da ako sada propustimo ovu šansu za organizaciju, teško u budućnosti možemo očekivati da će nam dati neku novu priliku. Samo takmičenje nije primarni cilj, već je ovo idealna prilika da objekte stavimo u funkciju i da pokrenemo vaterpolo i plivački sport u glavnom gradu. Što se tiče trećeg bazena, obavili smo razgovore sa čelnim ljudima kompanije „Čelebić’’ koji su izrazili spremnost da zatvoreni bazen u Donjoj Gorici, nakon njegovog završetka, u potpunosti stave u funkciju takmičenja", istakao je Porobić.

Šoštara je ugostio zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović. On je na sastanku naglasio da Glavni grad ima otvoren i partnerski odnos sa brojnim sportskim asocijacijama i da će rado prihvatiti slične inicijative koje su u funkciji promocije sporta.

Bonus video: