Kotorani po planu: Primorac prošao u drugu rundu

Kotorani sjutra od devet časova igraju posljednji meč u grupi protiv Naisa
0 komentar(a)
Antonio Petrović, Foto: Savo Prelević
Antonio Petrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2018. 10:34h

Vaterpolisti Primorca savladali su italijansku Ortiđu rezultatom 9:5 (3:1, 3:2, 2:1, 1:1) i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Evrokup.

Kotorani su juče na startu turnira u Atini bili bolji od domaćina Idraikosa (9:8, junak je bio Goran Grgurević), a sjutra ih čeka posljednji duel sa Naisom iz Niša (devet časova). Plasman u drugu rundu izboriće dva najbolja tima iz grupe.

Primorac je vodio od početka, nije dozvolio italijanskom timu ni da se ponada da može do povoljnog rezultata, a otpor rivala je definitivno slomljen sredinom treće četvrtine kada je tim Petra Vica došao do prednosti od četiri gola.

Antonio Petrović i Marko Ivanković su bili najefikasniji sa po tri pogotka, Dimitrije Kriještorac je postigao dva, a Goran Grgurević jedan. U italijanskom timu najbolji je Albert Espanjol sa dva gola.

PRIMORAC - ORTIĐA 9:5 (3:1, 3:2, 2:1, 1:1)

Atina - Otvoreni bazen. Sudije: Mustaca (Rumunija), Naumov (Rusija).

Primorac: Šubladze, Sekulić, Crepulja, Petrović 3, Matković, Gopčević, Ivanković 3, Pavličević, Višnjakov, Grgurević 1, Kriještorac 2, Stanojević, Isljamović.

Ortiđa: Karuzo, Kasija, Abela, Jelača, Di Lućano, Farmer, Đakopo 1, Espanjol 2, Rotondo, Vapenski 1, Šušak, Napolitano 1, Pelegrino.

Bonus video: