Jadranu prioritet tri boda protiv Partizana

0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2015. 12:10h

Jadran je u seriji od tri poraza u Ligi za prvaka i ako je večeras ne prekine u derbiju protiv Partizana, plasman na finalni turnir će praktično ostati samo san.

Crnogorski šampion je u srijedu poražen od izvanrednog Primorja u Rijeci, ali je duel sa sedmostrukim prvakom Evrope jedan od najvažnijih i poraz bi mogao da bude koban...

"Tražimo pobjedu, imamo kvalitet da igramo i da se nadigravamo sa Partizanom. Izgubili smo tri utakmice zaredom, a zaista imamo za čim da žalimo, jer smo i protiv Radničkog, a pogotovo protiv Mladosti, zaslužili više. U tom duelu sa Zagrepčanima nismo krunisali odličnu igru u većem dijelu meča, dok smo u Kragujevcu izgubili bod u posljednjem napadu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Partizan nije u dobroj formi pred meč u Igalu, jer je u prva tri duela u Ligi za prvaka osvojio samo bod (protiv Crvene zvezde). Ekipa Vladimira Vujasinovića već pet utakmica nije trijumfovala.

"Nisam očekivao da će Partizan izgubiti u posljednjem kolu od Mornara. Sigurno ima motiv da se vrati na pobjednički put. Međutim, imamo ga i mi. Sve je otvoreno kada je u pitanju plasmana na fajnl-for, ali je preduslov da pobijedimo u ovom meču. Nismo toliko moćna ekipa da bismo mogli da računamo na bodove u gostima, tako da su nam dueli na svom bazenu veoma važni", istakao je Gojković.

Zdravstvena situacija je mnogo bolja, pa se očekuje da izostane samo odranije povrijeđeni Boris Zloković.

Budva u Novom Sadu, Primorac čeka POŠK

Budva je u prošlom kolu bila slobodna, a borbu za opstanak (mora da bude prva ili druga na kraju) nastavlja večeras (19) u Novom Sadu. Tim Nebojše Milića je na 3. mjestu sa 17 bodova, koliko ima drugoplasirani POŠK, a dva manje od lidera, Jadrana iz Splita.

"Pobjeda može da nam donese realne šanse da ostanemo među 10 najboljih. Vojvodina je slična nama, mlada i željna dokazivanja, a igra dosta grubo na svom bazenu. Tome moramo da se prilagodimo", rekao je Marko Vukmirović.

Primorac je u srijedu pobijedio Branik u Mariboru, a večeras (19.30) dočekuje POŠK na krilima prvog trijumfa na gostovanjima ove sezone.

"POŠK je ozbiljan protivnik, imaju centra Pavlovića, bivšeg prvaka Evrope s Primorcem, golmana Jelovinu, Prižmića... Iskusni su, vidi se da su ozbiljni, a nama ostaje da damo maksimum i ako bude tako ja ću biti zadovoljan", kazao je trener Primorca Miodrag Mirović.

Bonus video: