Perović: Sa Sašom smo mnogo jači

"Ovo je veoma pozitivna stvar za nas", rekao je crnogorski selektor
1 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Beta AP
Aleksandar Radović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.02.2015. 13:50h

Aleksandar Radović opet u reprezentaciji! Zvanično, nikada je nije ni napustio, ali je njegova budućnost u nacionalnom timu bila u magli kada je pred početak priprema za Evropsko prvenstvo prošle godine odbio poziv i riješio da ljeto provede igrajući na Malti.

Sada je, međutim, sve izglađeno, problemi su prevaziđeni, pa je Crna Gora pet mjeseci pred Svjetsko prvenstvo u Kazanju dobila veliko pojačanje nakon što je iz Vaterpolo saveza najavljeno da je Radović opet dio "ajkula".

"Ovo je veoma pozitivna stvar za nas, dobro je što se našao zajednički jezik i što je Radović opet u reprezentaciji. Falio nam je igrač na toj poziciji, sada smo svakako mnogo jači. Ko zna, možda bi sa njim i uzeli medalju u Budimpešti, ali to je sada prošlost. Svakako nas je malo dijelilo od odličja", rekao je selektor Ranko Perović.

Radović je posljednji meč za Crnu Goru odigrao u martu prošle godine protiv Italije u Svjetskoj ligi.

Kasnije je odluku da preskoči ljeto s reprezentacijom obrazložio time da mu je potrebno da odmori kako bi zaliječio rame.

Savez i Perović su nedavno imali razgovor sa njim i najavili rješenje problema koji je postojao.

"Radović i ja nismo imali konflikt. Nije bio zadovoljan nekim stvarima u savezu, želio je i da odmori prošlo ljeto i to je to. Između nas nije bilo problema", dodao je crnogorski selektor.

As italijanskog Posilipa predstavlja veliko pojačanje na nezgodnoj strani, poziciji koju pokrivaju Draško Brguljan i talentovani 16-godišnjak Aleksa Ukropina, jedini ljevoruki igrač u reprezentaciji.

"Ima mjesta za sve njih, uvijek je dobro kada imamo više igrača, što i nije bio slučaj na toj poziciji do sada. Ukropina je postao dio reprezentacije i veoma ozbiljna opcija za nas", istakao je Perović.

Kako sada stvari stoje, Radović će povratak obilježiti baš protiv Italije, jer je planirano da bude među 13 igrača za duel s "azurima" koji se igra 17. marta u Đenovi.

Bonus video: