U subotu završni seminar za licenciranje trenera i instruktora plivanja

208 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Klikovac i Pero Porobić, Foto: Wpolo.me
Mladen Klikovac i Pero Porobić, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 20.02.2015. 10:13h

Završni seminar za licenciranje trenera i instruktora plivanja u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore za sezonu 2014/2015 održaće se sjutra u Sportskom centru Nikšić, sa početkom u 9.30 sati, saopšteno je iz VPSCG.

Seminar će otvoriti predsjednik Stručnog savjeta za plivanje prof. Mladen Klikovac.

''Vrlo značajna aktivnost koju je sproveo Vaterpolo i plivački savez Crne Gore.Ovo je peti seminar koji se organizuje kako za vaterpolo tako i za plivanje. Oni su itekako značajni za obuku naših kadrova, a samim tim su i u skladu sa zakonom o sportu i Evropskom federacijom. Polako smo se prilagodili i usmjeravamo naše trenere na kontinuitet u obrazovanju. Imali smo čast da nam gosti budu najbolji profesori i treneri iz okruženja. Sa Nikšićem ćemo zaokružiti akciju seminara za ovu sezonu, tako da će oko 80 trenera kako u vaterpolu tako i u plivanju dobiti licence, odnosno postaće članovi Udruženja trenera. Jako značajna stvar za Crnu Goru jer smatramo da vaterpolo i plivanje treba da budu prioritetni sportovi. Nakon rekonstrukcije bazena i izgradnje novih u svim gradovima Crne Gore imaćemo gotove kadrove, kako trenere tako i sudije'', poručio je predsjednik Stručnog savjeta za plivanje prof. Mladen Klikovac.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i Opština Nikšić potpisali su sporazum o rekonstrukciji sportskog bazena u Nikšiću kao jednog od objekata prvorazrednog značaja za razvoj sporta u Opštini Nikšić, kao i za razvoj i unapređenje vaterpolo i plivačkog sporta u Crnoj Gori.

"Pokrenute su zajedničke aktivnosti na realizacije projekta adaptacije i rekonstrukcije sportskog bazena, koji se nalazu u okviru JP "Sportski centar - Nikšić". Formirao se tim koji će raditi na izradi tehničke dokumentacije, animiranju sponzora, prikupljanju sredstava. U tom smislu planirana je da se održi Donatorska konferencija u Nikšiću krajem marta, a dobijenim sredstvima pristuilo bi se faznoj rekonstruciji bazena", navodi se u saopštenju VPSCG.

Bonus video: