Crna Gora uz majstorije Darka Brguljana bolja od "trikolora"

107 pregleda 0 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Danilo Papić
Darko Brguljan, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 17.02.2015. 19:30h

Prvih desetak minuta crnogorski vaterpolisti su prespavali protiv Francuske, bili i u minusu, ali je kvalitet došao do izražaja onog trenutka kada je postalo jasno da šale s gostima ne smije da bude.

"Ajkule" su slavile sa 13:7, upisale drugi trijumf u Svjetskoj ligi u sezoni, a sve je začinio Darko Brguljan spektakularnom partijom.

As italijanskog Kanotijerija je postigao pet golova (jedan iz peterca), svaki je bio na svoj način majstorski i pomogao da tim Ranka Perovića slavi sa sigurnih šest golova razlike.

Francuzi su brzo poveli sa 2:0, a naš nacionalni tim je prvi gol dao 25 sekundi prije kraja prve četvrtine kada je Aleksandar Ivović iz faula zatresao mrežu. Bio je to ukupno osmi šut "ajkula" u tom dijelu igre...

Aleksa Ukropina i Darko Brguljan su donijeli totalni preokret, da bi Mehdi Marzuki poravnao na 3:3.

To je, međutim, bilo sve od skromnih gostiju, pa je Crna Gora odličnom odbranom i sigurnim napadom uvećavala prednost, a najveću je imala sredinom posljednje dionice kada je Ukropina donio plus sedam (13:6).

Nikola Murišić se istakao sa tri pogotka, Ukropina je učestvovao sa dva, a po jednom su se upisali Nikola Janović, Aleksandar Ivović i Nikolas Saveljić...

Crna Gora naredni meč igra 17. marta protiv Italije u gostima, koja je večeras savladala Tursku sa 16:3.

Crna Gora - Francuska 13:7 (1:2, 5:2, 3:2, 4:1)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Sekelj (Mađarska), Zuha (Slovačka). Igrač više: Crna Gora 8 (4), Francuska 7 (1). Peterci: Crna Gora 1 (1), Francuska 1 (1).

Crna Gora: Lazović (sedam odbrana), Dr. Brguljan, Pasković, Saveljić 1, Da. Brguljan 5, Čučković, Ukropina 2, Janović 1, Ivović 1, Murišić 3, Krivokapić, Đurđić, Šćepanović (dvije odbrane).

Francuska: Garso (devet odbrana), Sodadje 1, Dino, Haš, Bleri 2, Vanpeperstrat, Peison, Izdinjski, Marzuki 3, Laverzan, Nastran, Kamarasa 1, Morijam.

Bonus video: