Brguljan: Mnogo smo jači od "trikolora"

50 pregleda 0 komentar(a)
Draško Brguljan, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Draško Brguljan, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 16.02.2015. 17:42h

Crna Gora takmičenje u Svjetskoj ligi nastavlja duelom protiv još jednog ausatjdera u grupi - selekcije Francuske.

Međutim, razlika u odnosu na prethodna tri meča u ovom takmičenju je evidentna, jer će "ajkule" sjutrašnju utakmicu (19 časova u Budvi) dočekati u znatno jačem sastavu, s povratnikom Nikolom Janovićem, Milošem Šćepanovićem, Draškom Brguljanom, Aleksandrom Ivovićem...

Protiv "trikolora" će nastupiti čak sedam igrača koji su bili u sastavu za Evropsko prvenstvo u Budimpešti, a tu su i momci koji su uglavnom iznijeli teret Svjetske lige - Nikola Murišić, Dejan Lazović, Aleksa Ukropina, potpomognuti Bogdanom Đurđićem, Nikolasom Saveljićem i jedinim debitantom za ovu utakmicu Jankom Krivokapićem, centrom Primorca.

Crnogorski vaterpolisti nemaju rezultatski imperativ s obzirom na to da su praktično ostali bez šansi da se domognu finalnog turnira, ali pred svako okupljanje je ambicija ista - da se kroz dobru igru upišu i bodovi.

"Apsolutni smo favoriti u ovoj utakmici. Iako su poraženi od Turske u prošlom kolu, mislim da su Francuzi bolja ekipa od njih. Naravno, najvažnije je da ih ne potcijenimo. Onda sigurno neće biti problema. Francuzi su pružili nekoliko dobrih partija na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, bili su na tri-četiri gola razlike protiv Mađarske i Srbije. Nisu loša ekipa, ali smo jači", rekao je Draško Brguljan.

Praksa da mlađi dobijaju šansu donekle je usporena u ovoj akciji, ali Brguljan nema dilemu da je Crna Gora na pravom putu.

"Ova Svjetska liga je i planirana za to, da se šansa pruži mlađim igračima, to apsolutno podržavam. Vrijeme ide, neće ova generacija vječno moći da igrači šansu moraju da dobiju mlađi. Jedan dio njih je već debitovao, sada će i Krivokapić. Mislim da je prava stvar da kroz takmičarske utakmice i igru s nama iskusnijima stiču iskustvo. Pokazali su da imaju talenat i da posjeduju kvalitet. Naravno, moraju da rade još mnogo da bi dostigli veliki nivo", ističe Brguljan.

Duel sa Francuzima je pretposljednji u ovoj Svjetskoj ligi koji će naši vaterpolisti odigrati kao domaćini. Ostaje je još da gostuju Italiji, Francuskoj i na kraju Turskoj, a dočekaće Hrvatsku 20. marta.

Bek mađarskog OSC-a osvrnuo se i na žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kazanju, koji je prošlog vikenda održan u Lozani.

Rivali Crnoj Gori u grupi biće Srbija, Australija i Japan.

"Mislim da je naša grupa najteža. Svi znamo kakva je ekipa Srbija, evropski je prvak, od ekipa van Evrope dobili smo najtežu - Australiju, Japan je autsajder, ali ne smijemo da ih potcijenimo kao na utakmici Svjetske lige kada su nas pobijedili. Dobra stvar je što se u četvrtfinalu ne možemo sastati ni sa Srbijom ni sa Australijom", rekao je Brguljan i predstavio plan za SP:

"Moramo da osvojimo jedno od prva dva mjesta u grupi kako bismo kasnije imali lakši raspored. Izbjeći ćemo Mađare u osmini finala, ali ponavljam da je jako dobro što je Australija u grupi, jer je sada jača nego ikada", istakao je Brguljan.