Rivali Srbija, Japan i Australija, Perović djelimično zadovoljan

77 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Srbija, vaterpolo, Foto: Www.waterpolo.hu
Crna Gora - Srbija, vaterpolo, Foto: Www.waterpolo.hu
Ažurirano: 12.02.2015. 13:44h

Crnogorski vaterpolisti će na Svjetskom prvenstvu u Kazanju igrati u grupi D sa Srbijom, Japanom i Australijom, odlučeno je na žrijebu u Lozani.

Grupu A čine Hrvatska, Brazil, Kanada i Kina, u B se nalaze Sjedinjene Američke Države, Grčka, Italija i Rusija, dok su u C Mađarska, Južna Afrika, Argentina i Kazahstan.

"Ajkule" će prvi meč na turniru odigrati protiv Srbije (27. jula), potom je rival Australija (29), a na kraju grupe Japan (31).

Sve četiri ekipe idu u razigravanje za četvrtfinale, a grupa u kojoj je Crna Gora ukršta sa grupom C, gdje su Mađari veliki favoriti (tu su još Argentina, Kazahstan i Južna Afrika).

"Grupa je prilično teška. Srbija je daleko najkvalitetnija ekipa. Australija je dobra reprezentacija, ali smatram da smo kvalitetniji. Neugodni su, mada vjerujem da možemo da ih savladamo. Japan bi trebalo da je autsajder, ali ne smijemo da ih potcijenimo. Neće biti nimalo lako u grupi", rekao je selektor Ranko Perović.

Može se reći da je Crna Gora imala i sreće, jer je u ukrštanju sve moglo da bude drugačije. Na primjer, da joj potencijalni rival u osmini finala bude neki od timova iz grupe B, koja je najjača - Amerikanci, Italijani, Grci ili domaćin Rusija.

Ovako je makar put do osam najboljih otvoren (ako se, naravno, u grupi ne desi neko čudo), jer bi Crna Gora protiv selekcija iz grupe B, pod uslovom da rival ne bude Mađarska, realno bila apsolutni favorit.

"Očekujem da prođemo u četvrtfinale jer su nam potencijalni rivali Argentina, Kazahstan i Južna Afrika. Teži zadatak nas čeka u četvrtfinalu, gdje idemo na timove iz grupe B koja je i najteža na šampionatu. Kad se sve sabere, nije baš bio dobar žrijeb, ali ako hoćemo dobar rezultat moramo da savladamo velike reprezentacije", dodao je Perović.

Crna Gora brani srebrnu medalju sa SP u Barseloni 2013. godine, dok je titula u vlasništvu Mađarske.

Bonus video: