Jadran se zagrijava pred Ligu za prvaka

70 pregleda 0 komentar(a)
Radovan Latinović, Foto: Boris Pejović
Radovan Latinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.01.2015. 12:01h

Pobjedom nad Mornarom u prošlom kolu Jadran je zaokružio veoma uspješnu kampanju u regionalnom takmičenju, obezbijedio željenih devet bodova koje prenosi u Ligu za prvaka, a na večerašnjem gostovanju Vojvodini ima priliku da sve potvrdi i osvajanjem druge pozicije na kraju regularnog dijela šampionata.

Novljani pred posljednje kolo u regularnom dijelu imaju dva boda više od Mornara i za drugu poziciju im je neophodno samo da savladaju Novosađane protiv kojih im realno i pripada uloga favorita.

"Ovaj meč nije presudan za stanje u grupi, sve je poznato, ali svakako ga shvatamo ozbiljno. Ne smijemo ni na sekund da se opustimo i dozvolimo Vojvodini da se razigra. Znamo da nijedna ekipa nije baš tako lako osvojila bodove u Novom Sadu i to nam govori da moramo da budemo oprezni. Siguran sam, ipak, da se mi pitamo i da smo favoriti, što pokazuju dosadašnje igre i stanje na tabeli", rekao je bek Jadrana Radovan Latinović.

Tek će se znati prvi rival u Ligi za prvaka

Liga za prvaka počinje već u srijedu. Dakle, vremena za i predah nema, a Jadran i dalje ne zna ko će mu biti prvi rival u tom takmičenju (Radnički ili Mladost), jer to zavisi od plasmana u regularnom dijelu. Zagrepčani dočekuju sastav iz Šumadije i trijumfom bio ga preskočili na tabeli...

"Pokušaćemo da se kroz ovaj meč i odmorimo. Vjerovatno će biti malo više rotacija u našoj igri, jer nas u narednih sedam, osam dana očekuju dvije jake utakmice", istakao je Latinović.

Primorac sa Zvezdom, Budva gost Partizana

Primorac čeka Liga za plasman i opstanak, a prije toga mora da odradi duel sa Crvenom zvezdom u Kotoru.

Sastav Miodraga Mirovića ima četiri boda (remi sa Vojvodinom i pobjeda nad Medvešćakom), a protiv „crveno-bijelih“ može samo da pokuša da popravi utisak iz dosadašnjeg dijela sezone s obzirom na to da je jasno da će prenijeti ukupno četiri boda u Ligu za plasman i opstanak.

"Ova utakmica je kao i svaka druga. Protivnik ima bolji tim i mi treba da iz ovakvih mečeva nešto naučimo. I dalje ne znamo u kakvom ćemo biti sastavu, ko će biti spreman i ko neće, tako da nam i to otežava pripremu. Nismo bez ambicija, pokušaćemo da savladamo Zvezdu. Već u srijedu nas čeka početak Lige za plasman i opstanak i tu svakako imamo šanse, jer su ćemo imati protivnike s kojima smo približnog kvaliteta", istakao je Mirović.

U grupi A, Budva gostuje Partizanu u utakmici koja takođe nema rezultatski značaj, jer će i Budvani takmičenje nastaviti u Ligi za plasman i opstanak.

"Nema dileme da je Partizan favorit. Mi smo stigli u Beograd u podmlađenom sastavu i pokušaćemo da se kroz ovaj meč nametnemo treneru i ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Bogdan Vujašević.

Parovi

Grupa A

Partizan - Budva 19.00

Jadran ST - POŠK 18.00

Mladost - Radnički 18.00

Primorje - Branik 19.00

Grupa B

Vojvodina - Jadran HN 18.00

Primorac - Crvena zvezda 19.00

Mornar - Medvešćak 19.00

Slobodan je Jug

Bonus video: