Jadran juri 2. mjesto protiv Mornara

0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.01.2015. 12:19h

Pobjedom protiv Mornara u Igalu Jadran bi odradio veliki posao - praktično bi obezbijedio 2. mjesto u grupi B i prenio čak devet bodova u Ligu za prvaka.

Dva kola prije kraja regularnog dijela sezone Novljani imaju dva boda manje od Splićana i večerašnjim trijumfom bi ga preskočili na tabeli.

S obzirom na to da Jadran u posljednjoj rundi čeka gostovanje Vojvodini, od koje je realno kvalitetniji, druga pozicija bi večeras mogla da bude kaparisana.

"Ova utakmica je jako važna i nama i Mornaru, jer odlučuje o drugom mjestu u grupi. Splićani su jako dobar tim, ali mi smo domaćini i ako otvorimo meč kako očekujemo vjerujem da imamo velike šanse da pobijedimo. Niko ne misli da će biti lako, ali imamo pravo na optimizam nakon svega što smo pokazali u regionalnom takmičenju ove sezone", rekao je golman Jadrana Slaven Kandić.

I dok Jadran juri bolju poziciju pred start Lige za prvaka, Primorac ima drugačije ambicije - pokušaće da ostvari što bolji plasman do kraja sezone. Kotorani su u prošlom kolu upisali prvu pobjedu u sezoni (protiv Medvešćaka), a sada ih čeka gostovanje Jugu i jasno je da nemaju šta da traže.

"Znamo da nas čeka teška utakmica protiv jakog i renominiranog rivala. Ali, to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Daćemo sve od sebe da pružimo što bolju partiju", istakao je Nikolas Saveljić.

U grupi A je sve riješeno. U Ligu za prvaka idu Primorje, Radnički, Mladost i Partizan. Budva je ispala iz igre, pa je večerašnji duel kod kuće protiv Mladosti stvar prestiža.

"Mladost je odlična ekipa, vrlo uigrana sa sjajnim pojedincima i sigurno da je favorit. Mi smo oslabljeni neigranjem Marka Vukmirovića i Marka Konatara, ali vjerujem da će mlađi igrači dati doprinos kako bi Zagrepčanima otežali posao", kazao je centar Budve Nikola Murišić.

Parovi

Grupa A

Budva - Mladost (18)

Radnički - Primorje (17.15)

POŠK - Partizan (18)

Sjutra: Branik - Jadran ST

Grupa B

Jadran HN - Mornar (19)

Jug - Primorac (19)

Crvena zvezda - Vojvodina (20)

Slobodan je Medvešćak

Bonus video: