Perović: Najvažnije je da mladi dobiju prostor

0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Savo Prelevic
Ranko Perović, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 20.01.2015. 18:25h

Crnogorski vaterpolisti su u laganom ritmu savladali Tursku u 4. kolu Svjetske lige, a selektor Ranko Perović je vidio ono što je želio - na djelu mlađe igrače koji bi u narednim godinama trebali da postanu možda i nosioci igre "ajkula".

U Budvi je bilo 15:4, što je Crnoj Gori prvi trijumf u ovom takmičenju u sezoni.

"Pokazali smo da smo bolji od Turske. Najvažnije je da mladi igrači dobiju maksimalan prostor i iskoriste šansu. Ove utakmice su idealne za njih da stiču samopouzdanje i iskustvo, i to je cilj kroz cijelu Svjetsku ligu. Nastavićemo ovim putem", rekao je Perović.

Naredni rival je Francuska 17. februara, takođe u Budvi.

"Francuzi su malo jači od Turske, ali dogovor je da igramo sa mladim igračima da bismo dobili nekog novog za takmičenja koja je predstoje, Svjetsko i Evropsko prvenstvo, a onda i naredne akcije. Treba vremena da se naviknu na igru u reprezentaciji, a nisu ga imali puno. Imamo dvodnevne pripreme koje radimo češće i polako ulaze u sistem. Nadam se da će iz svega toga vrlo brzo izaći dva, tri igrača koja će nam valjati", istakao je Perović.

Jedan od onih koji se pokazao u dobrom izdanju je Stefan Vidović. Postigao je tri gola.

"Nije bila baš lagana pobjeda kao što rezultat pokazuje. Ipak, prvi put igramo u ovom sastavu, nova su pravila i vidi se da se još tražimo. Na mladost i veliku borbu uspjeli smo da savladamo Tursku. Nadam se da sam opravdao povjerenje, da ću nastaviti sa dobrim partijama i ubuduće dobijati poziv", rekao je Vidović.

Stefan Vidović

Njegov klupski saigrač iz Jadrana, Stefan Pješivac, bio je zadovoljan:

"Odigrali smo dobro i ispoštovali selektora. Dobili smo ubjedljivo i zadovoljni smo zbog prve pobjede. Vjerujem da ćemo i u narednim mečevima na pravi način koristiti povjerenje koje nam ukazuje stručni štab", rekao je mladi centar.

Bonus video: