Idealna prilika za prvi trijumf

0 komentar(a)
crnogorski vaterpolisti, Foto: Savo Prelevic
crnogorski vaterpolisti, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 20.01.2015. 09:29h

Poslije poraza od Italije na peterce i Hrvatske sa šest golova razlike u Rijeci, od kojih je ovaj drugi bio očekivan, crnogorski vaterpolisti najzad imaju meč u kojem je imperativ - pobjeda.

Gost u Budvi je Turska (17 časova), tim koji je bio u grupi s „ajkulama” i prije dvije sezone i koji realno pripada grupi skromnijih evropskih reprezentacija.

Zato, ali i zbog rejtinga koji ima Crna Gora, sve sem trijumfa naše reprezentacije bi bio šokantan rezultat.

Turci su do sada u Svjetskoj ligi odigrali samo jednu utakmicu i poraženi su od Hrvatske u gostima sa 13:3.

"Nismo igrali u ovom sastavu do sada, ali jasno je da smo favoriti u susretu s Turskom i da ne smijemo da dozvolimo bilo kakvo iznenađenje. Tim je podmlađen, svi smo željni dokazivanja u reprezentaciji i jednostavno ne pravimo razliku između protivnika. Isto ćemo pristupiti Turskoj kao što smo i Italiji i Hrvatskoj u prva dva kola, iako su ta dva protivnika mnogo ozbiljnija", rekao je Jovan Sarić i dodao da je današnji protivnik prilična nepoznanica:

"Turskoj su se neki reprezentativci priključili nakon meča Lige šampiona između Partizana i Galatasaraja u Beogradu, ali su nam prilična nepoznanica. Svakako da je cilj pobjeda i ne mislimo ni na šta drugo. Siguran sam da ćemo u ovom meču upisati prvi trijumf u Svjetskoj ligi ove sezone", istakao je jedan od ukupno osmorice igrača iz domaće lige na spisku Ranka Perovića.

Crna Gora trenutno ima bod (koji je "zaradila" porazom nakon peteraca u meču s Italijom), osam manje od Hrvatske.

Jasno je da je plasman na finalni turnir teška misija, ali ne i nemoguća. Pogotovo bi mogla od pomoći da bude Italija, koja je kao organizator obezbijedila plasman na F8, ako u obje utakmice savlada Hrvate.

Prvi međusobni duel ova dva tima se igra večeras u Torinu.

"Nismo u dobroj situaciji kada je u pitanju plasman na finalni turnir, pogotovo su nam šanse umanjene poslije poraza od Hrvatske u Rijeci. Ipak, rano je da razmišljamo o završnici, idemo utakmicu po utakmicu, pa možda i Italija, koja se već plasirala na F8, u tim duelima s Hrvatskom pobijedi i učini grupu zanimljivijom", istakao je igrač Jadrana.

Sarić je u kapici reprezentacije debitovao u meču protiv Njemačke u januaru prošle godine, a kasnije je bio i na završnom turniru u istom takmičenju kada su "ajkule" stigle do bronze.

Prošlog ljeta je nastupio na FINA kupu u Almatiju, a bio je i na spisku u posljednja dva meča protiv Italije i Hrvatske.

"Rekao bih da je višegodišnji rad u klubu počeo da se isplaćuje. Zadovoljan sam kako se sve odvija i što sam u reprezentaciji, a nastaviću da radim još bolje i da se namećem", zaključio je Sarić.