Perović saopštio spisak za meč sa Turskom

0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 16.01.2015. 11:34h

Crna Gora u Svjetskoj ligi nakon dva poraza od Italije i Hrvatske napokon igra meč u kojem je apsolutni favorit. Rival je Turska u utorak u Budvi, a selektor Ranko Perović je pred ovaj meč bitno promijenio spisak u odnosu na duel krajem decembra prošle godine sa Hrvatima u Rijeci.

U timu su opet Mlađan Janović i Vjekoslav Pasković, tandem Galatasaraja koji je prethodnu akciju propustio zbog klupskih priprema u Australiji, dok od iskusnijih ovog puta nema Draška Brguljana, Predraga Jokića i Filipa Klikovca. Njih trojica su bili u timu i protiv Italije i Hrvatske...

Zato su tu mlađi igrači, od kojih su povratnici Marko Konatar (bio na spisku i za Hrvatsku, ali je tada otpao zbog bronhitisa) i Stefan Pješivac, centar Jadrana i zvanično najbolji mladi sportista Crne Gore za 2014. godinu.

"Kao što smo i najavili, kroz Svjetsku ligu dajemo šansu mlađim igračima. Imaju priliku da kroz ovo takmičenje stiču iskustvo, da koriste minute koje dobijaju. Za ovaj meč je bio planiran i Aleksandar Ivović, ali je bek Pro Reka otpao zbog bolesti. Kvalitetniji smo tim od Turske i očekujemo pobjedu", rekao je Perović.

Crna Gora, inače, nema velike šanse da se domogne finalnog turnira. Italija se kao njegov organizator direktno plasirala, a glavni rival za to drugo mjesto, Hrvatska, ima tri pobjede i već sada osam bodova više od "ajkula".

"Barakude" imaju i sigurnu prednost u odnosu na naš nacionalni tim jer su ga u Rijeci savladale sa šest golova razlike (14:8).

Na spisku su: Dejan Lazović, Slaven Kandić, Marko Konatar, Vjekoslav Pasković, Aleksa Ukropina, Darko Brguljan, Uroš Čučković, Mlađan Janović, Jovan Sarić, Radovan Latinović, Nikola Murišić, Stefan Pješivac, Bogdan Đurđić.

Bonus video: