Jadran rutinski pobijedio Primorac, Budva savladala Branik

2 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Ažurirano: 10.01.2015. 19:28h

Jadran je obezbijedio plasman u Ligu za prvaka, i to nakon što je i četvrti put u sezoni (drugi u Regionalnoj ligi) nadigrao velikog rivala - Novljani su na svom bazenu lako izašli na kraj sa desetkovanim Primorcem (14:7).

U bokeljskim derbijima ove sezone nije viđeno mnogo uzbuđenja, a večeras ih je bilo najmanje, jer je Jadran već u prvoj četvrtini došao do prednosti od dva gola i kasnije je to vođstvo samo uvećavao.

Primorac, u čijem sastavu nije bilo Nikolasa Saveljića, Đorđa Bulatovića, Matije i Uglješe Brguljana..., zaista nije imao šansi, pa je u posljednjih osam minuta razlika išla i do rekordnih plus osam (14:6)...

Dragan Drašković je sa čak šest golova predvodio domaćina do novog trijumfa, a po dva su postigli Jovan Sarić i Aleksa Ukropina. Na drugoj strani, ljevoruki Petar Mačić se upisao tri puta...

Jadran je tako preuzeo drugo mjesto u grupi B ispred Mornara, koji istina ima utakmicu manje, i samo je pitanje s koje će se pozicije plasirati u Ligu za prvaka u koju idu po četiri prvoplasirane ekipe iz obje grupe.

Budva bolja od Branika

Nakon dva vezana remija kod kuće u regionalnom takmičenju Budva je pobijedila i upisala četvrti trijumf u sezoni.

U crnogorskoj metropoli turizma je pao slovenački Branik (8:6), a domaćin je otvor protivnika iz Maribora slomio tek u drugom poluvremenu.

Branik je bolje otvorio meč i poveo sa 2:0, ali je Budva preko Nikole Murišića (dva gola) i Bogdana Đurđića preokrenula.

Kasnije je bilo i 3:3 i 4:4, nakon čega je sastav Nebojše Milića serijom 3:0 najavio pobjedu. Slovenci su smanjili na 7:6 dva i po minuta prije kraja, ali je sve dileme oko pobjednika otklonio Đurđić.

Za Budvu je, međutim, loša vijest što je Partizan u derbiju grupe A savladao Mladost (10:8).

Beograđani trenutno drže četvrto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka, a imaju četiri boda više od Budvana, koji su ih savladali na svom bazenu u prvom dijelu sezone.

Rezultati - grupa A: Budva - Branik 8:6, Partizan - Mladost 10:8, POŠK - Primorje 3:13, Radnički - Jadran ST 10:5.

Grupa B: Jadran - Primorac 14:7, Jug - Vojvodina 18:4. Sjutra: Medvešćak - Crvena zvezda. Slobodan je Mornar.

Tabela

Jadran - Primorac 14:7 (4:2, 3:1, 4:2, 3:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Savinović (Hrvatska), Virijević (Srbija). Igrač više: Jadran 7 (2), Primorac 7 (3). Peterci: Primorac 1 (1).

Jadran: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Sekulić 1, Vidović, Mijušković, Banićević, Sarić 2, Latinović 1, Spaić, Drašković 6, Pješivac, Popović, Giga 1.

Primorac: Stanović, Celatis 1, Radonjić, Kriještorac 1, Popović, Latković, Adžić, Kosić, Mačić 3, Krivokapić 1, Raskon, Grgurević 1, Andrović, Brkanović.

Budva - Branik 8:6 (2:2, 2:2, 2:0, 2:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 150. Sudije: Arnaut, Đurašković (Crna Gora). Igrač više: Budva 5 (2), Branik 7 (4).

Budva: Kralj (12 odbrana), Vukmirović, Đurđić 2, Ćetković, Kovačević 1, Vujašević 1, Radanović, Tešanović, Tenžera, Murišić 3, Radunović 1, Tomanović, Zubac, Mitrović.

Branik: Škrbić (12 odbrana), Tomše, Kadivec 1, Skernišak, Globovnik, Stojanovič 1, Pevec, Gregul, Uremović 1, Ćirković 1, Rajšp 2, Gledec.

Bonus video: