Jadran želi bodove za drugo mjesto

Novljani pobijedili u sva tri prethodna duela protiv Primorca ove sezone, Budva sa Branikom
0 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Arhiva “Vijesti”
Primorac - Jadran, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 10.01.2015. 14:08h

Nakon skoro mjesec nastavlja se regionalno takmičenje u vaterpolu. I odmah je na redu, za crnogorske prilike, klasik - Jadran dočekuje Primorac.

Novljani grabe ka Ligi za prvaka, a ako danas (19 časova) savladaju najvećeg rivala preuzeće drugo mjesto od Mornara, istina uz utakmicu više jer su Splićani u ovom kolu slobodni.

Kao i u prvom dijelu sezone u Kotoru, pa i u polufinalu Kupa Crne Gore, Jadran je favorit protiv mnogo mlađeg sastava Primorca.

"Favoriti smo i očekujemo pobjedu, ako uđemo u meč skoncentrisano i spremno mislim da trijumf neće izostati. U prethodnim utakmicama s Kotoranima smo dokazali da smo bolji tim, ali igramo protiv mlade i perspektivne ekipe, koja je željna dokazivanja. Zato naš motiv mora da bude na visokom nivou", rekao je ljevoruki napadač Jadrana Aleksa Ukropina.

U prvom dijelu sezone Jadran je pobijedio u drevnom gradu sa 9:5, iako je tri četvrtine rezultat bio izjednačen. Večeras u sastavu Novljana opet neće biti Nikole Moskova i Borisa Zlokovića.

"Vratili smo se u trenažni proces nakon praznika, iako smo imali problema, jer je nekoliko igrača prehlađeno. Nadam se da ćemo u najjačem mogućem sastavu u ovom trenutku nastupiti protiv Primorca", kazao je Ukropina.

Primorac, s druge strane, i dalje čeka na pobjedu u regionalnom takmičenju ove sezone. Kotorani su osvojili samo bod u prethodnih osam kola (protiv Vojvodine kod kuće), a u seriji su od sedam poraza.

"Bio bih zadovoljan kada bismo parirali Jadranu kao u makar dvije od ove tri utakmice koje smo odigrali u sezoni. Imamo velikih problema sa povrijeđenim i suspendovanim igračima, vidjećemo ko će moći da igra, i od toga dosta zavisi koliko ćemo moći da pružimo. Radimo veoma dobro, to zasada ne prate rezultati, ali sam siguran da se trud mora isplatiti. U svakom slučaju je Jadran favorit, što ne znači da nećemo uraditi sve da pobijedimo, ali naša mnogo veća šansa je duel u narednom kolu protiv Medvešćaka", istakao je trener Primorca Miodrag Mirović.

Primorac u 2015. godinu ulazi jači za 22-godišnjeg Amerikanca Nikolasa Raskona, koji će debitovati večeras.

Budvani sigurni u trijumf protiv skromnog Branika iz Maribora

U grupi A, Budva je u posljednja dva meča na svom bazenu remizirala (protiv POŠK-a i Jadrana iz Splita), ali večeras protiv Branika (18) ima veliku šansu da dođe do tri boda.

"Protiv Branika su bodovi praktično upisani, ali to moramo da potvrdimo i u bazenu. Mi se pitamo i vjerujem da ćemo kroz ovu utakmicu podignemo samopouzdanje i formu. Za dva kola nas čeka meč protiv Mladosti i moramo da slavimo ako želimo da zadržimo šanse za jedno od prva četiri mjesta u grupi. U suprotnom, igraćemo razigravanje za opstanak", rekao je Bogdan Đurđić.

Raspored

Grupa A

Budva - Branik (18)

Partizan - Mladost (17.15)

POŠK - Primorje (18)

Radnički - Jadran ST (19)

Grupa B

Jadran - Primorac (19)

Jug - Vojvodina (19)

Sjutra

Medvešćak - Crvena zvezda

Slobodan je Mornar

Bonus video: