Perović pozvao igrače iz domaće lige na pripreme

1 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 09.01.2015. 14:30h

Kao i pred prethodni duel protiv Hrvatske u Rijeci, selektor vaterpolo reprezentacije Ranko Perović objavio je spisak od 13 igrača iz domaće lige za pripreme koje će označiti uvod u utakmicu s Turskom (20. januara u Budvi).

U pitanju su, ustvari, samo pripreme s igračima iz domaće lige, s tim što bi veliki dio njih koji su pozvani mogao da se nađe i u sastavu u utakmici protiv Turske, autsajdera u grupi....

I ovog puta su pozvani isti vaterpolisti kao i prije 20 dana, kada je Perović i uveo praksu rada s domaćim igračima.

Na spisku su: Slaven Kandić, Aleksa Ukropina, Jovan Sarić, Stefan Pješivac (Jadran), Marko i Miloš Konatar, Nikola Murišić, Aleksandro Kralj, Bogdan Đurđić (Budva), kao i igrači Primorca Nikolas Saveljić, Arsenije Stanović i Janko Krivokapić.

Crnogorski vaterpolisti su ove sezone u Svjetskoj ligi startovali s dva poraza - od Italije u Budvi nakon peteraca i Hrvatske u gostima rezultatom 14:8.

Posebno je taj poraz od Hrvata bio važan, jer se očekivalo da se „ajkule” s „barakudama” bore za drugo mjesto koje vodi na finalni turnir. Italijani su se direktno plasirali na F8, jer će biti njegovi domaćini u Bergamu.

S obzirom na to da su šanse Crne Gore da se domogne finalnog turnira značajno opale poslije poraza od Hrvata očekuje se da Perović do kraja regularnog dijela ovog takmičenja kao prioritet postavi priključivanje što više mladih igrača seniorskom timu.

Bonus video: