SVJETSKA LIGA: VATERPOLISTI U PONEDJELJAK IGRAJU SA HRVATSKOM

Lazović: Nismo u situaciji da prijetimo

77 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Lazović, Foto: Savo Prelević
Dejan Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2014. 19:32h

Duelom sa Hrvatskom u Rijeci, koji se igra u utorak, crnogorski vaterpolisti završavaju 2014. godinu.

Na redu je 3. kolo Svjetske lige i atipičan meč za "ajkule", jer u Rijeku idu u nikad mlađem sastavu - sa dva 16-godišnjaka (Aleksom Ukropinom i Nikolasom Saveljićem), mladićem od 18 (Bogdanom Đurđićem) i sa nekoliko igrača (Jovanom Sarićem, Nikolom Murišićem, Radovanom Latinovićem, koji je danas upao na spisak umjesto prehlađenog Marka Konatara) čiji je staž u nacionalnom timu kratak...

Logično, u takvoj situaciji crnogorski vaterpolisti nemaju rezultatski imperativ protiv kompletne Hrvatske, ali u bazenu ništa nije nemoguće.

"Sastav je dosta izmijenjen. Neki standardni prvotimci nisu tu, šansu su dobili mlađi igrači i nismo u situaciji da prijetimo. Ali, svaki meč je priča za sebe, Hrvatska je jača, ali to nas samo tjera da damo maksimum i da se dokažemo", rekao je golman Dejan Lazović.

Bivši golman Budve tako s reprezentacijom ide na "domaći bazen", jer je od ove sezone član Primorja. Kako ističe, Hrvate je pomalo i iznenadio spisak "ajkula" za ovaj meč.

"I jesu u neku ruku iznenađeni što dolazimo podmlađeni, ali svakako mislim da je ovo dobar potez. Ovakve utakmice su velika prilika za sve nas, a većina mlađih bi za godinu ili dvije trebala da bude među nosiocima igre u reprezentaciji, tako da je za njih veoma bitno što mogu da igraju u ovakvim utakmicama", dodao je Lazović.

I sam Lazović ove sezone u Svjetskoj ligi ima drugačiju, ozbiljniju ulogu, jer je prvi golman.

"Branio sam i do sada neke lakše utakmice, učestvovao na nekim manjim takmičenjima, ali ovo je sada drugačije. I osjećam pritisak, ne bi ni valjalo da nije tako. Sada nema Zdravka Radića i Miloša Šćepanovića, tu smo Slaven Kandić i ja... Nadam se da ćemo dokazati da vrijedimo", istakao je Lazović i osvrnuo se na prvu klupsku sezonu van Crne Gore.

"Primorje je veliki klub, među najvećima u Evropi. Sam poziv Riječana je bio dovoljan, odmah sam ga prihvatio. Treniram sa velikim igračima, veliki broj njih ima olimpijsko zlato i zaista sam zadovoljan. Branio sam neke laganije mečeve, u nekima sam ulazio po četvrtinu, dvije... Sve u svemu, dobro je, borimo se za sve trofeje", zaključio je Lazović.