Mlade "ajkule" napadaju "barakude"

Pozvani su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina, Darko Brguljan, Uroš Čučković, Nikolas Saveljić, Jovan Sarić, Marko Konatar, Nikola Murišić, Filip Klikovac, Predrag Jokić i Slaven Kandić
53 pregleda 0 komentar(a)
Marko Konatar, Foto: Vesko Belojević
Marko Konatar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.12.2014. 13:31h

Ovogodišnji nastup u Svjetskoj ligi stručni štab vaterpolo reprezentacije vidi kao idealnu šansu da u nacionalni tim uključi i neke mlade snage, pa je i pred duel s Hrvatskom u Rijeci (meč se igra u ponedjeljak) selektor Ranko Perović nastavio praksu – protiv "barakuda" spisak čini čak sedmorica igrača iz domaće lige.

Od internacionalaca, među 13 odabranih su samo Dejan Lazović, Draško i Darko Brguljan, Predrag Jokić, Filip Klikovac i Uroš Čučković, a spisak bi bio drugačiji da Perović nije izašao u susret Mlađanu Janoviću, Milošu Šćepanoviću, Vjekoslavu Paskoviću (Galatasaraj) i Aleksandru Ivoviću (Pro Reko), koji su sa svojim klubovima otputovali na pripreme u Australiju.

"Kao što smo i planirali, priliku će dobijati mlađi igrači. Možda ih je u ovom trenutku na spisku i više nego što smo prvobitno mislili, ali smo imali zahtjeve iz klubova, prije svega mislim na Reko i Galatasaraj, da omogućimo igračima da preskoče ovu akciju. Ipak, ovo su idealne utakmice za mlađe da stiču iskustvo, samopouzdanje i da se nametnu za seniosku reprezentaciju, kako bi bili u konkurenciji za Svjetsko prvenstvo", rekao je Perović u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

Nikolas Saveljić i Aleksa Ukropina, sa 16 godina najmlađi reprezentativci, opet su tu nakon debija protiv Italijana, a pored njih domaću ligu "brane": golman Slaven Kandić, kao i Jovan Sarić, Nikola Murišić i 18-godišnjaci Marko Konatar i Bogdan Đurđić.

Crna Gora je jedini meč do sada u Svjetskoj ligi izgubila, i to u Budvi od Italije nakon peteraca, dok je Hrvatska lako izašla na kraj sa Turskom i Francuskom.

Italija je već ranije obezbijedila plasman na finalni turnir jer će biti njegov organizator, dok će „ajkule“ i Hrvatska u međusobnim mečevima odlučivati o drugom putniku među osam najboljih.

Bonus video: