Pješivac: Žalimo samo za Kupom Evrope

Novljani su do 4. vezanog pehara u Kupu, a šestog ukupno u ovom takmičenju, došli na dominantan način
59 pregleda 1 komentar(a)
VK Jadran, Foto: Savo Prelević
VK Jadran, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.12.2014. 18:00h

Treći trofej zaredom u domaćim takmičenjima osvojio je Jadran sinoć u Budvi i još jednom dokazao da je prva snaga crnogorskog vaterpola.

Novljani su do 4. vezanog pehara u Kupu, a šestog ukupno u ovom takmičenju, došli na dominantan način, jer su protiv Budve u dva meča slavili sa po dva gola razlike (oba puta rezultat je bio 7:5).

U polufinalu protiv Primorca Jadran je bio još ubojitiji, jer je na kraju dvomeča razlika bila plus devet... Kada se sve sabere - trofej je potpuno zasluženo ostao u trofejnoj sali na Škveru.

Činjenica je da je Jadran bio favorit da osvoji ovo takmičenje, zato niko u taboru Novljana nije bio euforičan nakon još jednog pehara u nizu.

"Mogu reći da smo zadovoljni onim što smo uradili do sada. Osvajanje Kupa je kruna prvog dijela sezone koja je bila jako naporna, jer smo imali veoma gust raspored. Prošli smo sve, dokazali da vrijedimo, iako je bilo jako teško", rekao je centar Jadrana Stefan Pješivac.

Kup je, dakle, kruna polusezone u kojoj je Jadran pokazao da može da ima zapaženu ulogu u Regionalnoj ligi (na dobrom je putu da se plasira u Ligu za prvaka), ali i u Evropi.

Crnogorski šampion je učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i samo zbog slabije gol-razlike ostao bez plasmana u plej-of, iza zagrebačke Mladosti.

Tim Vladimira Gojkovića je takmičenje nastavio u Kupu Evrope, ali su mu i tu kvalifikacije bile krajnji domet, iako je utisak da je propuštena velika prilika na turniru u Atini čemu su uveliko kumovale i sudije (konkretno, u meču s Akvakjarom).

"Do sada su ambicije ispunjene osvajanjem ovog trofeja, iako ostaje veliki žal za Kupom Evrope. Mislim da smo zaslužili da prođemo turnir u Atini, možda smo mogli i do titule, ali falilo je malo i sportske sreće", dodao je Pješivac.

Jadran ima ozbiljne planove i za 2015. godinu.

"Drugi dio sezone je pred nama, dug je put do ostvarivanja željenih ciljeva. Želimo svakako da igramo završnicu Regionalne lige i da odbranimo titulu u Crnoj Gori. To bi nas svakako zadovoljilo", istakao je Pješivac.

Mladi sidraš je podvukao da bi Jadran imao i bolje rezultate da je bio kompletan. Već duže vrijeme nedostaju Boris Zloković (povreda ramena) i Nikola Moskov, koji ima mononukleozu.

Takođe, u nekim mečevima zbog povreda nije bilo ni Dragana Draškovića, Vlada Popadića...

"Svakako da su nas poremetili i problemi s povredama. Siguran sam da bi da smo bili kompletni uradili više u nekim mečevima. Ali, tako je kako je...", zaključio je potencijalni reprezentativac Crne Gore.

Bonus video: