Jadran na plus dva pred revanš u Budvi

83 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.12.2014. 19:26h

Jadran ima dva gola prednosti pred revanš finala Kupa Crne Gore - Novljani su pobijedili Budvu na svom bazenu sa 7:5 (1:1, 2:1, 2:2, 2:1) i imaju solidnu prednost pred drugu utakmicu koja se igra u nedjelji u crnogorskoj metropoli turizma.

U utakmici u Igalu viđen je izjednačen meč, Novljani su u nekoliko navrata imali dva gola prednosti, Budva se nije predavala, ali je domaćin do konačnog rezultata stigao 40 sekundi prije kraja kada je pogodio Dragan Drašković.

Prethodno, Budvani su bili u odličnoj poziciji, jer je Marko Konatar fenomanelanim pogotkom 64 sekunde prije kraja smanjio na 6:5.

Duel su obilježile velike greške u napadu si igračem više (Jadran je od 13 situacija iskoristio tri, Budva od 11 samo jednu), ali je trostruki uzastopni osvajač Kupa ipak stvorio solidnu prednost pred drugu utakmicu u Budvi.

Aleksa Ukropina je tri gola predvodio domaćina, istakao se i asistencijama, Vlado Popadić je postigao dva, a po jedan Stefan Vidović i Drašković.

Na drugoj strani su se po jednom upisali Petar Ćetković, Konatar, Nikola Murišić, Milorad Radunović i Bogdan Đurđić.

"Dva razlike je dobra prednost, sigurno da ništa nije gotovo, znali smo i prije da će se vjerovatno sve rješavati u Budvi. Imali smo na početku veliki broj šansi da napravimo veliku razliku, na kraju je možda moglo i manje da bude, tako da sve u svemu moramo biti zadovoljni. Nemam šta da zamjerim igračima, igrali su dobro, odbrana je bila na vrhunskom nivou, jedino je realizacija bila loša, i igrača više i kontri, imali smo veliki broj promašenih zicera. Ali, šta je - tu je, nemamo za čim da žalimo, treba da vidimo gdje smo griješili i da se spremimo za nedjelju", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Revanš je u nedjelju od 21 čas.

Jadran - Budva 7:5 (1:1, 2:1, 2:2, 2:1)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 200. Sudije: Matijašević (Herceg Novi), Đurašković (Kotor). Igrač više: Jadran 13 (3), Budva 11 (1).

Jadran: Kandić (osam odbrana), Ukropina 3, Popadić 2, Sekulić, Vidović 1, Porobić, Baničević, Sarić, Latinović, Spaić, Drašković 1, Pješivac, Popović, Gardašević.

Budva: Kralj (11 odbrana), Vukmirović, Vujašević, Ćetković 1, Kovačević, Ma. Konatar 1, Radanović, Tešanović, Tenžera, Murišić 1, Radunović 1, Đurđić 1, Mi. Konatar, Mitrović.

Bonus video: