Jadran i Herceg Novi konačno riješili probleme

Prema sporazumu, Opštini Herceg Novi pripada 30 odsto vlasničke strukture Jadrana, a ostatak osnivačima, članovima Skupštine
623 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Radio Jadran
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Radio Jadran

Nakon perioda nesuglasica, dogovora i usaglašavanja stavova predstavnici Jadrana i Opštine Herceg Novi, potpisali su ugovor kojim se regulišu međusobni odnosi.

Nađeno je zajedničko rješenje u interesu i grada i kluba, istakao je predsjednik kluba Đuro Marić.

“Na ovaj način smo, na obostrano zadovoljstvo, za dugi niz godina obezbijedili značajnu podršku grada za funkcionisanje kluba. Isto tako, potvrdili smo pripadnost kluba gradu, Opštini i sredini u kojoj funkcioniše”, rekao je Marić.

Prema sporazumu, Opštini Herceg Novi pripada 30 odsto vlasničke strukture Jadrana, a ostatak osnivačima, članovima Skupštine, dok je u katastru kompletna imovina upisana na ime kluba.

”Bilo je u prethodnom periodu raznih dilema, koje su otklonjene potpisivanjem ovog ugovora. Jadran je i gradski i opštinski klub”, rekao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

“Svima nam je bio interes da se zaštiti imovina kluba. Kroz ovaj ugovor predviđeno je da se imovina ne može otuđiti bez četiri petine članova Skupštine”, objašnjava dr Marić.

Ugovorom je potvrđeno da će se iz budžeta Opštine Herceg Novi za potrebe Jadrana izdvajati oko 250 hiljada eura po sezoni. Od tog iznosa, 150 hiljada su troškovi finansiranja kluba, a 100 hiljada eura je za troškove bazena u Institutu Igalo i na Škveru.

Bonus video: