Trebaće vremena da se naviknemo na novo pravilo

51 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Murišić, Foto: Savo Prelević
Nikola Murišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2014. 14:32h

U Budvi se prije dvije noći pojavio neki novi vaterpolo, na prvi pogled mnogo dinamičniji i konkretniji nego što je bio slučaj do sada.

Na početku, eksperiment Fine da se igra u 25-metarskim bazenima je po ocjeni stručnjaka donio pozitivnu promjenu, iako crnogorski vaterpolisti priznaju da ih je baš činjenica da više nije sve isto u vodi možda i koštala tri boda protiv Italije na startu Svjetske lige.

Italijani su na kraju pobijedili nakon peteraca sa 15:13, iako su „ajkule“ u drugoj četvrtini imale četiri gola prednosti.

Najbolji strijelac u crnogorskom timu, Nikola Murišić (tri gola), razlog poraza traži u neuigranosti ekipe u kojoj su bila dva debitanta (mladići od 16 godina - Aleksa Ukropina i Nikolas Saveljić), te još nekoliko igrača (među kojima je i sam Murišić) koji nemaju dugačak staž u nacionalnom timu.

"Utakmicu smo otvorili baš kako smo i htjeli, poveli smo sa četiri razlike, bilo je dobro u oba pravca. Nakon toga se desio pad u igri koji nismo smjeli da dozvolimo. Italijani su postigli nekoliko lakih golova, što je kod nas stvorilo dozu nesigurnosti, ali se nismo predavali. Stigli smo do peteraca i šteta što borbenost nismo krunisali pobjedom", rekao je Murišić .

Centar Budve je prokomentarisao i novo pravilo.

"Igra se dosta ubrzala i ima više vremena za napad. Možda se i nismo najbolje snašli u nekim situacijama, jer su nas greške i u odbrani i u napadu na kraju koštale pobjede. Međutim, ekipa još nije navikla na ovo pravilo, a nismo imali ni dovoljno vremena da ga uvježbamo, jer smo odradili samo jedan trening u punom sastavu. Šta je tu je, vjerujem da ćemo u narednim mečevima u Svjetskoj ligi biti bolji", dodaje Murišić, koji je zadovoljan partijom protiv „azura“.

"Mogu reći da sam zadovoljan, ali mislim da moram još bolje, neophodno je da popravim neke segmente u igri. Svakako da ima puno mjesta za napredak, tako da ću raditi na tome".

Crna Gora naredni meč u Svjetskoj ligi igra 29. decembra protiv Hrvatske u Rijeci.

"Biće to težak meč. Zavisi dosta i od toga u kojem ćemo sastavu nastupiti, ali u svakom slučaju ćemo mi mlađi dati sve da ostvarimo dobar rezultat. Povratkom dvojice olimpijskih šampiona, Miha Boškovića i Damira Burića, Hrvatska je svakako favorit, ali pitaćemo se i mi", zaključio je bivši sidraš Primorca.

Bonus video: