Saveljić i Ukropina nove "ajkule"

Za Crnu Goru će u utorak debitovati mladići rođeni 1998. godine
114 pregleda 1 komentar(a)
Nikolas Saveljić, Foto: Facebook.com
Nikolas Saveljić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 05.12.2014. 15:51h

Ovogodišnja misija crnogorskih vaterpolista u Svjetskoj ligi donosi dva debitanta - za duel sa Italijom u utorak selektor Ranko Perović računa na tinejdžere iz domaće lige, Nikolasa Saveljića i Aleksu Ukropinu.

Riječ je o momcima rođenim 1998. godine, mladićima koji predstavljaju budućnost crnogorskog vaterpola i koji su kroz partije u Primorcu (Saveljić) i Jadranu (Ukropina) dali znak da imaju potencijal da postanu "ajkule".

"Saveljić i Ukropina su igrači na koje u ovom trenutku treba obratiti pažnju. Ukropina je, takođe, ljevoruki igrač, što ga čini još interesantnijim. Obojica su u klubovima dokazali da posjeduju potencijal i sada je momenat da ih uključimo i u rad seniorskog tima", rekao je Perović.

O ambicijama Crne Gore u Svjetskoj ligi nije lako pričati, zato što je Italija, kao domaćin finalnog turnira, direktan učesnik završnice, dok je Hrvatska praktično jača nego ikad povratkom Miha Boškovića i Damira Burića.

Upravo će se drugi putnik iz grupe na F8 tražiti između Hrvatske i Crne Gore.

"Imamo ambicije, svi želimo na finalni turnir, ali nama to nije prioritet. Prije svega želimo da kroz Svjetsku ligu dobijemo još nekog igrača za Svjetsko prvenstvo u Kazanju naredne godine, da proširimo bazu. Imamo dosta igrača starijih od 30 godina, oni su sada na spisku primarno da bi bili upoznati s planovima za ubuduće, a postoji još mlađih igrača koje pratimo i koji će u narednim utakmicama dobiti priliku", dodao je Perović.

Takođe, Perović je najavio razgovore sa potencijalnim povratnicima (Aleksandrom Radovićem, Lukom Sekulićem, Draganom Draškovićem...), koji su u prethodnim akcijama odbijali da igraju za nacionalnim tim.

"Razgovaraćemo, niko im nije zatvorio vrata reprezentacije. Sve je na njima i vidjećemo šta će se desiti u narednim akcijama", istakao je crnogorski selektor.

Na spisku za meč sa Italijom nalaze se: Zdravko Radić, Dejan Lazović, Draško i Darko Brguljan, Vjekoslav Pasković, Filip Klikovac, Nikola Murišić, Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Nikolas Saveljić, Aleksa Ukropina, Uroš Čučković i Predrag Jokić.

Bonus video: