Kotorane čeka nemoguća misija

Novljani pred revanš imaju plus od tri gola (10:7) iz duela u Igalu
2 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.12.2014. 09:09h

Primorac je u subotu u Igalu propustio veliku priliku da oživi polufinale i revanš učini neizvjesnim, pa Jadran večeras u Kotoru (17.30 časova, prenos na RTCG) drži sve u svojim rukama - ima tri gola prednosti iz prve utakmice (10:7) i kvalitet koji je nesporno na njegovoj strani.

Kotorani, svjesni da su prokockali šansu da dođu do povoljnijeg ishoda u prvom derbiju, najavljuju samo borbu, bez „prijetećih” poruka da ih zanima samo plasman u finale.

"Nada svakako postoji, vidjećemo je li realno da ovaj revanš učinimo zanimljivim. Rekao bih da nismo bez šansi, vidjelo se to i u Igalu kada smo greškama dozvolili protivniku da ubjedljivo pobijedi. Tada smo imali napad s igračem više kod 7:6, potom i kontranapad kod 8:6... Nismo to iskoristili, ali kod mladih timova se takve stvari dešavaju i toga moramo da budemo svjesni, to je cijena odrastanja. Nadam se pobjedi, pa čak i s jednim golom razlike, jer smatram da bi nam ona mnogo pomogla na mentalnom planu. Ne bi nam, istina, donijela finale Kupa, ali je pitanje da li je i realno da eliminišemo bolji i iskusniji sastav Jadrana", rekao je trener Primorca Miodrag Mirović, koji je najavio da će njegov tim vjerovatno nastupiti bez dva Brguljana - Uglješe i Matije.

Novljani bez opterećenja idu u drevni grad, ali bi svako opuštanje moglo da bude kobno... Realnost je svakako da Jadran četvrti put zaredom zaigra u finalu Kupa.

"Sigurno da smo mi favoriti i u drugoj utakmici. Vjerujem da ćemo se uspješno nositi s tim teretom u revanšu i plasirati se u finale. Svaka utakmica s Primorcem je priča za sebe i ima svoju draž i tenziju. Imamo tri gola prednosti iz prve utakmice, ali ne smijemo da se oslanjamo na to. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji tim, da ćemo to pokazati u bazenu i osigurati, kako trenutno stvari stoje, finale sa Budvom", istakao je Jadranov reprezentativac Jovan Sarić.

A večeras će se nakon bokeljskog derbija u Kotoru odigrati i drugi meč polufinalnog para između Katara i Budve (19.30).

U njemu, međutim, neizvjesnosti teško može da bude, jer su Budvani s 18:8 slavili na svom bazenu.

Bonus video: