Može li Primorac da zaprijeti Jadranu?

Novljani favoriti da dođu do finala, ali u bokeljskim derbijima ništa nije nemoguće. Budvani igraju protiv Katara i već su viđeni finalisti
0 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Ažurirano: 29.11.2014. 11:37h

Nakon dvije sezone u kojima su odlučivali o trofeju u Kupu Crne Gore, Jadran i Primorac moraju da osjete bokeljski derbi nešto ranije - dva velika rivala igraće u polufinalu ovog takmičenja.

Novljani su trostruki uzastopni osvajači ovog takmičenja, i reklo bi se da su blizu da i četvrti put zaredom dođu do finala, jer je momenat takav da je malo šta na strani Primorca pred dva duela (prvi u Novom) koja su na programu večeras i u srijedu...

Jadran i Primorac su ove sezone odigrali jedan zvanični meč, i to u Regionalnoj ligi. Novljani su pobijedili u Kotoru sa 9:5, iako je domaćin sve do sredine 3. četvrtine bio u igri.

"Mislim da važimo za favorita u ovom polufinalu i da je sve u našim rukama. Ekipa Primorca, iako je po godinama dosta mlađa od nas, ima kvalitete i veliku želju, pogotovo kada igra protiv najvećeg rivala. Ako uđemo u utakmicu jako i ne dopustimo protivniku da nametne svoju igru i ritam, mislim da bi trebalo da pobijedimo bez poteškoća - rekao je ljevoruki napadač Jadrana Aleksa Ukropina.

Kotorani su, s druge strane, svjesni da u ovom derbiju ne zavisi mnogo od njih. Jasno je to rekao i trener Miodrag Mirović.

"Jadran je favorit u cijeloj sezoni, a nama je prioritet da što više naučimo, kao i da iz meča u meč podižemo formu. Ne bih pričao o rezultatu, probaćemo da damo svoj maksimum, a za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo na kraju. Može li Primorac do aktivnog rezultata pred revanš? Uvijek smo optimisti i sigurno da ćemo pokušati da iznenadimo, ali nije baš primjereno prijetiti Jadranu. Ono što je sigurno, ne idemo tamo da se predamo i izgubimo utakmicu. Trenutno je pola ekipe bolesno ili povrijeđeno, tako da još uvijek ne znamo sastav za ovaj meč", kazao je Mirović.

Ako u duelu Jadrana i Primorca može da bude neizvjesnosti, ona se ne očekuje u okršaju Budve i Katara, jer su Budvani apsolutni favoriti. Bokeljski derbi počinje u 19 časova, meč u Budvi sat ranije.

Bonus video: