Savez dao podršku Ranku Peroviću

Selektor mlađih kategorija ostaje Mirko Vičević
2 komentar(a)
Vaterpolo savez, Foto: Zoran Đurić
Vaterpolo savez, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.11.2014. 16:25h

Sjednica Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) nije donijela nikakvu senzacionalnu promjenu, niti je bilo blizu nešto slično - članovi UO dali su podršku selektoru Ranku Peroviću na današnjem sastanku u Podgorici.

Iako su sve informacije govorile da Perović nema totalnu podršku i da danas treba da se raspravlja o povjerenju, na sjednici je sve bilo drugačije.

Eventualni odlazak drugog selektora od osnivanja reprezentacije nije ni bio tačka na dnevnom redu, pa je jasno da će bivši trener Primorca voditi "ajkule" i kroz Svjetsku ligu ove sezone, kao i na Svjetskom prvenstvu narednog ljeta u Kazanju.

Zaključak je da se u narednih 15 dana formira stručni štab koji ima zadatak da razgovara sa svim igračima koji su kandidati za nacionalni tim i da se napravi plan za naredni period s akcentom na Olimpijske igre 2016. godine.

"Razmatran je i prihvaćen izvještaj selektora seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranka Perovića. UO je snažno sugerisao selektoru Peroviću da ojača i u narednih 15 dana oformi stručni štab koji će obaviti pojedinačne razgovore sa svim reprezentativcima (kako sadašnjim, tako i bivšim i potencijalnim) do kraja godine kako bi se stvorila jasna slika o budućnosti nacionalnog tima. Donesena je odluka da se napravi detaljan plan aktivnosti svih reprezentativnih selekcija zaključno sa Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine", stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu VPCSG.

Perović je s reprezentacijom, od avgusta 2011. kada je stigao na kormilo, učestvovao na sedam takmičenja, a s ukupno četiri velika (EP, SP i Olimpijske igre) donio je dvije medalje (srebrne), dok je dva puta bio četvrtoplasirani.

Takođe, Crna Gora je s njim na klupi osvojila i dvije bronze u Svjetskoj ligi, a do polufinala jedino nije stigla na FINA kupu, kada je bila sedmoplasirana. Doduše, sa sastavom u kojem je učestvovala ljetos u Almatiju pohod na medalju baš i nije bio realan...

Popularni Čapro, takođe, ima ugovor sa VPSCG do Olimpijskih igara 2016.

Istovremeno, na sjedinici UO je prihvaćen izvještaj i data podrška i selektoru mlađih kategorija Mirku Vičeviću.

Perović: Čeka nas veliki posao

Crnu Goru već 9. decembra čeka start Svjetske lige i meč sa Italijom, pa je jasno da vremena za gubljenje nema. Narednih dana znaće se s kakvim sastavom će "ajkule" ući u ovo takmičenje, iako je želja Ranka Perovića da se pruži šansa mladima.

"Pravimo plan za Olimpijske igre, tako da moramo da se posvetimo bazi, koja je čini mi se u prethodnom periodu dosta skraćena. Pokušaćemo da ispravimo neke stvari kroz Svjetsku ligu, ali tek treba da vidimo s kakvim ambicijama ulazimo u sve to", rekao je Perović.

Je li Vam UO postavljao neki ultimatum za ubuduće ili je podrška potpuna?

"Nikakav pritisak na mene nije vršen. Svi znamo što su nam ambicije i niko ne bježi od njih. Ozbiljni smo ljudi, sve je jasno i sada treba da napavimo detaljan plan za buduća takmičenja s akcentom na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", dodao je Perović.

Bonus video: