Kakva je sudbina selektora Ranka Perovića

89 pregleda 7 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Danilo Papić
Ranko Perović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 14.11.2014. 08:44h

Nakon današnje sjednice Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore postaće jasno da li crnogorski vaterpolisti nastavljaju rad sa Rankom Perovićem.

To je ukratko najava današnje sjednice oko koje je neobjašnjivo mnogo misterije. Razlog je taj što Perović, kako saznajemo, u ovom trenutku ima podršku (samo) jednog dijela Upravnog odbora i danas treba da mu podnese izvještaj o radu nacionalnog tima koji se ljetos takmičio na Evropskom prvenstvu (4. mjesto), te manje važnoj Svjetskoj ligi (bronza) i FINA kupu (7. pozicija).

Nakon tog izvještaja, znaće se i šta misli kompletan UO i da li Perović ostaje na klupi „ajkula“ ili će se tražiti novo ime.

Po nezvaničnim informacijama, realnija je priča da Crna Gora nastavi sa selektorom koji ima ugovor do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru makar do SP u Kazanju narednog ljeta, ali u našem vaterpolu su stvari toliko nepredvidive i postoji toliko „struja“ da sve može lako da se promijeni do početka sjednice koja je zakazana za 15 časova u Podgorici.

Perović je selektor od avgusta 2011. kada je naslijedio Petra Porobića i Crnu Goru je vodio na četiri velika takmičenja.

„Ajkule“ su s popularnim Čaprom stigle do srebrnih medalja na EP u Ajndhovenu 2012. i SP u Barseloni prošle godine, ali i prokockale već viđene trijumfe u duelima za odličje protiv Srbije kada su izgubile praktično dobijeno u duelima za treće mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i u polufinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti prije četiri mjeseca.

Neće se samo analizirati rad Perovića, već i selektora mlađih kategorija Mirka Vičevića. Mlađe kategorije se nisu proslavile ljetos.

Juniori su na SP došli do 5. Mjesta u Istanbulu, dok je mlada reprezentacija osvojila šestu poziciju u Tbilisiju.

Bonus video: