UGOVOR O SARADNJU

Porobić: VPSCG šalje stručnu pomoć BIH

1 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2014. 16:29h

Ugovorom vaterpolo saveza Crne Gore i Bosne i Hercegovine predviđena je stručna pomoć bosansko-hercegovačkoj asocijaciji, a biće ostvarena već u decembru slanjem vaterpolo trenera na period u godinu, kazao je direktor Petar Porobić.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) i Vaterpolo savez Bosne i Hercegovine (VSBIH) potpisali su u Sarajevu protokol o saradnji.

Porobić je kazao da će zadatak trenera, koji će biti stacioniran u Sarajevu, biti formiranje reprezentativnih selekcija BIH, edukacija trenera, kao svih osoba koje će biti vezane na bilo koji način za vraterpolo.

Navodi se da je boravak trenera finansijski osigurao VPSCG, a njegov smještaj i ishranu firma Energoinvest i VSBiH.

Predviđen je dolazak i trenera golmana, kondicionih trenera i ostalih stručnih ljudi koji bi boravili određeni period u BIH i radili sa mladim vaterpolistima.

„Tu smo i na raspolaganju u svim nekim organizacionim poslovima u kojima možemo da pomognemo. Manje-više znam sve probleme na koje mogu naići u tom razvoju jer znam probleme koje i crnogorski savez ima. Neka pitanja znam i kako treba riješiti“, kazao je Porobić u izjavi za zvanični sajt VPSCG.

On je naglasio da je Crna Gora prošla sve faze u razvoju i da se mora stvoriti prostor za rad treneru koji bude došao u Sarajevo da radi.

"Bitno je da se, organizuje takmičenje, a iz toga ide sljedeća faza kada se formira neka nacionalna selekcija koja bi se vremenom osposobila da može da igra na nekom većem međunarodnom takmičenju", rekao je Porobić.

On je istakao da je Regionalna liga na neki način spasila kvalitet vaterpola u Crnoj Gori.

"Vidim šansu Bosne i Hercegovine da sa jednim svojim klubom ili selekcijom uđe u takmičenje A2 regionalne lige. Pismo namjere sa takvim ciljem kada VSBiH bude zreo mislim da će naići na dobro mišljenje, i da će svi savezi u regionu to podržati“, kazao je Petar Porobić.