Potpisan ugovor o saradnji vaterpolo saveza Crne Gore i BiH

„Iz Crne Gore će u decembru doći vrhunski trener koji će biti stacioniran u Sarajevu. Njegov zadatak biće formiranje reprezentativnih selekcija, edukacija naših trenera“, kazao je generalni sekretar VSBiH Vahidin Husić.
5 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.11.2014. 13:02h

Predsjednik Upravnog odbora Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine (VSBiH) Ivan Lakić i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) Petar Porobić potpisali su u Sarajevu protokol o saradnji.

Svečanosti su prisustvovali dogradonačelnik Sarajeva Ranko Čović i ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović.

Generalni sekretar VSBiH Vahidin Husić kazao je da očekuje kvalitetnu saradnju, koja će doprnijeti razvoju vaterpola u BiH.

„Protokol obuhavata širi segment pomoći i saradnje VPSCG za najmanje godinu. Iz Crne Gore će u decembru doći vrhunski trener koji će biti stacioniran u Sarajevu“.

„Njegov zadatak biće formiranje reprezentativnih selekcija, edukacija naših trenera, kao svih osoba koje će biti vezane na bilo koji način za vraterpolo. Boravak trenera finansijski je osigurao VPSCG, a njegov smještaj i ishranu firma Energoinvest i VSBiH“, kazao je Husić.

On je naglasio da je prema protokolu predviđen dolazak i trenera golmana, kondicionih trenera i ostalih stručnih ljudi.

Inicijatori ideje o potpisivanju protokola o saradnji bili su generalni direktor Energoinvesta Enes Čengić i predsjednik VPSCG Srđan Kovačević.

Bonus video: