Primorac čeka Jug, Jadran u Splitu, Budva gost Mladosti

152 pregleda 0 komentar(a)
Matija Brguljan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Matija Brguljan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.11.2014. 11:28h

Iza Primorca je težak period u kojem je osvojio samo bod u regionalnom takmičenju (protiv Vojvodine na svom bazenu), igrao i ispao iz kvalifikacija za Evrokup na Malti, a serija je zaokružena porazom od Medvešćaka u srijedu u Zagrebu, što je hrvatskom predstavniku prvi trijumf u sezoni.

A sada, Kotorani imaju priliku da se izmjere s velikanom u najvećem ispitu u sezoni - u drevni grad stiže Jug (19 časova), apsolutni favorit i protivnik od kojeg mladi tim Miodraga Mirovića može samo da uči vaterpolo.

Dubrovčani su jedini tim u grupi B sa svih pet pobjeda, a isti učinak u grupi B imaju Radnički i Primorje.

"U duelu s Jugom je rezultat nebitan, jer znamo da nam u goste dolazi veliki favorit i jedna od najboljih ekipa u Evropi. Nama je čast što u ovom trenutku možemo da igramo protiv takvog tima i da vidimo gdje smo u odnosu na tako jakog protivnika. Zadovoljan sam kako ekipa napreduje, mladi smo i oscilacije su razumljive, ali očekujem da budemo sve bolji kako vrijeme odmiče. Poznato je i da smo se kasno okupili i realno je da pokazujemo više iz meča u meč", rekao je Mirović.

U istoj grupi, Jadran gostuje Mornaru, timu koji je poznat kao ne jak domaćin. Novljani će u ovom meču nastupiti bez Borisa Zlokovića, Nikole Moskova, Vlada Popadića, Alekse Ukropine i Miloša Popovića.

"Mornar je izuzetno dobra ekipa, uz to igra na svom bazenu. Pokušaćemo da se suprotstavimo Splićanima i da budemo na nivou koji bi nam omogućio pobjedu. Glavni cilj nam je da podižemo formu, ali cilj je i rezultat, tako da je jasno šta želimo. Pokušaćemo da osvježimo tim, jer je mali broj igrača iznio pet mečeva u četiri dana na kvalifikacionom turniru za Evrokup", kazao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

On je pojasnio da Zlokovića (povreda ramena) i Moskova (ima mononukleozu) čeka duža pauza.

"Ne očekujem da će se njih dvojica vratiti u ekipu prije Nove godine", dodao je Gojković.

Male šanse za iznenađenje ima Budva, koja gostuje Mladosti (15 časova).

"U Zagreb putujemo u oslabljenom sastavu zbog povreda nekoliko bitnih igrača, ali ovaj podmlađeni sastav će pokušati da se pokaže u najboljem svijetlu protiv Mladosti. Protivnik je favorit samim tim što igra na svom bazenu, ali ukoliko pružimo sve od sebe ni iznenađenje nije nemoguće", istakao je Đorđe Tešanović.

Raspored

Grupa A

Mladost - Budva (15)

Primorje - Radnički (17.15)

Partizan - POŠK (20)

Jadran ST - Branik (20.30)

Grupa B

Mornar – Jadran (19)

Primorac – Jug (19)

Vojvodina – Crvena zvezda (20)

Slobodan je Medvešćak

Bonus video: