Budva autsajder protiv Primorja, Primorac u Zagrebu

U Budvu stiže jedna od najjačih ekipa u Evropi
0 komentar(a)
Budva-Primorac, Foto: Luka Zeković
Budva-Primorac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.11.2014. 09:47h

Regionalna liga u vaterpolu se nastavlja samo nekoliko dana nakon evropskih iskušenja, a Budva, iako odmorna jer nije imala obaveza na međunarodnoj sceni, teško može da parira prvom favoritu ovog takmičenja - u crnogorsku metropolu turizma stiže Primorje.

Budvani su u prva četiri kola ostvarili polovičan učinak u grupi A, Riječani (za koje nastupaju Antonio Petrović i Dejan Lazović) upisali su sva četiri trijumfa i realno je očekivati da večeras nastave seriju...

"Primorje je izuzetna ekipa, jedan od glavnih favorita u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona. Riječani imaju mnogo iskusniji sastav od našeg, koji još treba da se dokazuje i pokaže koliko može. Ove sezone još nismo bili kompletni, i sada smo oslabljeni. Petar Ćetković i Bogdan Đurđić su u Puli na rehabilitaciji zbog povrede ramena, dok Marko Konatar i Nikola Marković imaju problema s leđima i takođe neće biti u sastavu", rekao je trener Nebojša Milić i najavio veliku borbenost svog tima:

"Šansu će dobiti mlađi igrači, imaće priliku da igraju protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi i stiču iskustvo. Nadam se da ćemo pružiti dostojnu partiju i prije svega u odbrani odigrati što bolje", istakao je Milić.

A u grupi B, Primorac gostuje Medvešćaku, jednog od ukupno tri ekipe (uz Jadran Split i Branik) koja do sada nije upisala ni bod. Kotorani ima bod osvojen protiv Vojvodine, a u Zagrebu želi da dođe do prvog trijumfa.

"Biće teška utakmica, mislim da smo kvalitetom u rangu s Medvešćakom. U svakom slučaju, imamo šansu da dođemo do pobjede i želimo da je ostvarimo", istakao je kapiten Primorca Uglješa Brguljan.

Parovi 5. kola

Grupa A: Budva - Primorje (18), Radnički - Branik (18.30), POŠK - Mladost (19.30), Partizan - Jadran ST (20).

Grupa B: Medvešćak - Primorac (20.45), Jug - Crvena zvezda (18.15), Mornar - Vojvodina (21). Slobodan je Jadran HN.

Bonus video: