Primorac savladao Valetu, Jadran remizirao s Akvakjarom

0 komentar(a)
Luka Sekulić, Foto: Luka Zeković
Luka Sekulić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2014. 19:17h

Jadran je remizirao s Akvakjarom na startu kvalifikacionog turnira za Evrokup u Atini (9:9), i ovaj bod ne može da ga zadovolji, jer je u jednom momentu 3. četvrtine imao čak četiri gola prednosti protiv italijanskog tima (6:2).

Na kraju, Novljani su prigovarali i na sudijske odluke, koje su u finišu bukvalno pogurale Akvakjaru do remija, pa je prošlogodišnji rival Jadrana iz četvrtfinala ovog takmičenja izbjegao poraz, iako je dva minuta i 23 sekunde prije kraja bio na minus tri (9:6).

Uslijedile su čudne sudijske odluke u napadima crnogorskog šampiona i tri vezana pogotka Akvakjare, od kojih su golovi za 9:8 i 9:9 postignuti u posljednje 44 sekunde.

Strijelac za remi bio je Đakomo Lanconi pet sekundi prije kraja.

Odličnu partiju pružio je Luka Sekulić, koji je četiri puta pogodio mrežu tima iz Napulja, Jovan Sarić je postigao dva gola, a po jedan Stefan Pješivac, Aleksa Ukropina i Stefan Vidović.

Crnogorski šampion sjutra (15) igra sa Sintezom, po procjenama najkvalitetnijom ekipom na turniru s kojeg dva tima idu u četvrtfinale. Rusi su juče savladali Utreht sa 11:7, a Vuljagmeni je savladao Eslingen (14:3).

Na turniru u Valeti, Primorac je krenuo pobjedom protiv domaćina rezultatom 12:8. Nakon neizvjesnog prvog poluvremena, Kotorani su pojačali tempo u nastavku i poslije tri četvrtine imali plus tri (8:5), pa je pobjednik bio poznat.

Tim Miodraga Mirovića sjutra od 11.45 igra protiv Steaue, koja je izgubila od splitskog Mornara istovjetnim rezultatom kao Valeta od Primorca (12:8). U prvom kolu je slobodan bio Monpelje.

Akvakjara - Jadran 9:9 (1:2, 1:3, 3:1, 4:3)

Atina - Gradski bazen. Sudije: Franulović (Hrvatska), Galindo (Španija). Igrač više: Akvakjara 15 (5), Jadran 7 (3). Peterci: Akvakjara 2 (2).

Akvakjara: Kaprani, Peres, Rosi 1, Paškvalin 1, Skoti Galeta 1, Petković 2, Lanconi 1, Marciali, Luongo 3, Valentino, Astarita, Đito, Lamolja.

Jadran: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Sekulić 4, Vidović 1, Porobić, Banićević, Sarić 2, Latinović, Spajić, Drašković, Pješivac 1, Kolesko.

Valeta - Primorac 8:12 (2:2, 2:3, 1:3, 3:4)

Valeta - Gradski bazen.

Valeta: Borg Kol, Lanzon 4, Galea, Mersijeka 1, Dauling, M. Zemit 3, Kluet, Mici, Plampton, Atard-Litšvager, Greč, D. Zemit, Griksti.

Primorac: U. Brguljan, Celatis 2, Radonjić, Kriještorac, M. Brguljan, Saveljić 1, Adžić 1, Matković 1, Mačić 1, Krivokapić 5, Vukasović 1, Grgurević, Stanović.

Bonus video: