Vaterpolo reprezentacija Brazila pristupa Regionalnoj ligi?

"Upravo se vraćam u Brazil na završne konsultacije i uvjeren sam da će ova priča uspješno biti privedena kraju", rekao je selektor Brazila Ratko Rudić
68 pregleda 1 komentar(a)
Ratko Rudić, Foto: Reuters
Ratko Rudić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2014. 17:59h

Regionalna liga u vaterpolu se od ove sezone igra u drugačijem modelu, s timovima iz Srbije, ali tu nije kraj promjenama, jer je na pomolu senzacija - hrvatski mediji pišu da će od naredne sezone ligu igrati i reprezentacija Brazila!

Vijest sama po sebi zvuči nevjerovatno, a "Jutarnji" prenosi da su pregovori Vaterpolo saveza Hrvatske i Brazilaca u završnoj fazi. Optimista je i selektor "karioka" Ratko Rudić.

"U samoj smo završnici realizacije dogovora na kojem više mjeseci radim i trenutno imamo odluku Upravnog odbora Triglav regionalne vaterpolo lige da nas od sezone 2015/16. prima u takmičenje. Upravo se vraćam u Brazil na završne konsultacije i uvjeren sam da će ova priča uspješno biti privedena kraju", rekao je Rudić.

Brazilcima bi igranje u regionalnom takmičenju bilo idealna priprema za Olimpijske igre čiji su domaćini, a već je spreman plan da domaće mečeve igraju u Zadru.

Rudićeva ekipa bi dva puta godišnje po tri mjeseca boravila u Evropi, s odredištem u Zadru, kada i traje Regionalna liga.

"Ovo će biti jako dobra prilika za brazilsku reprezentaciju za sticanje neophodnog iskustva i to kroz igranje utakmica s jakim konkurentima u najjačoj klupskoj ligi na svijetu", istakao je Rudić.

Bonus video: