Jadran testira novi Primorac

Na redu je bokeljski derbi, prvi u sezoni, u kojem je sastav Vladimira Gojkovića veliki favorit, iako se meč igra u Kotoru
77 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.10.2014. 12:24h

Bokeljski derbi i dalje postoji na papiru, a vaterpolisti Primorca žele da dokažu da on obitava i u bazenu i da imaju šta da pruže protiv velikog rivala, ali i ekipe koja je realno u ovom trenutku kvalitetom znatno ispred Kotorana.

Dakle, na redu je bokeljski derbi, prvi u sezoni, u kojem je sastav Vladimira Gojkovića veliki favorit da upiše treću pobjedu u prva četiri kola regionalnog takmičenja.

Duel u Kotoru počinje u 20 časova, sat ranije Budva u grupi A gostuje Braniku u Sloveniji.

Brguljan: Jadran je favorit, ali...

Primorac je ove sezone krenuo s još mlađom ekipom nego prethodne, ali mečevi s Jadranom su uvijek bili više od igre. Iako je jasno da su Novljani u velikoj prednosti, domaćin vidi šansu.

"Ove utakmice su uvijek zanimljive za navijače. Očekujem i ovog puta veliku podršku naše vjerne publike, iako je jasno da je Jadran u prednosti. Borićemo se da izborimo što bolji rezultat, nadam se i da ćemo pokazati napedak u igri u odnosu na prethodne mečeve. Tačno je da smo neiskusni, ali borbenošću to možemo da nadoknadimo i da se tako približimo povoljnom rezultatu", rekao je golman Primorca Uglješa Brguljan.

Jadran u Drevni grad stiže između evropskih izazova. Prošlog vikenda je imao kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, a već narednog ga čeka Evrokup i nastup u Atini.

"Rivalstvo između dva tima uvijek postoji, ali realnost je takva da se mi pitamo. Mislim da smo kvalitetniji tim i da ćemo slaviti, samo ako ispoštujemo dogovor i od prvog sekunda nametnemo svoj stil. Vjerujem u trijumf, iako imamo problema oko sastava", istakao je centar Stefan Pješivac.

U ekipi Jadrana neće biti Borisa Zlokovića i Nikole Moskova...

Budvani očekuju tri boda

Branik je u prva tri meča u sezoni primio čak 67 golova, pa je situacija jasna - Budvani očekuju tri boda na gostovanju u Mariboru. Tim Nebojše Milića je u tri utakmice do sada upisao pobjedu (Jadran u Splitu) i dva poraza (od POŠK-a u gostima i Radničkog kod kuće).

"Naporno smo radili u pauzi i vjerujem da ćemo u narednim mečevima pokazati mnogo više nego što je bio slučaj na startu regionalnog takmičenja. Očekujem trijumf protiv Branika. Moramo ozbiljno da shvatimo protivnika i da od starta nametnemo svoj stil kako bismo opravdali ulogu favorita", kazao je Nikola Marković.

Parovi 4. kola

Grupa A

Branik - Budva (19)

Primorje - POŠK (19)

Jadran ST - Radnički (20.30)

Mladost - Partizan (21.15)

Grupa B

Sinoć

Vojvodina - Jug 3:15

Danas

Primorac - Jadran HN (20)

Crvena zvezda - Medvešćak (20)

Slobodan je Mornar

Bonus video: