Jadran na turniru u Atini, Primorac na Malti

Novljani u grupi od šest timova
1 komentar(a)
VK Primorac, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
VK Primorac, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 21.10.2014. 11:58h

Vaterpolisti Jadrana će ako žele u četvrtfinale Evrokupa morati da dođu kroz grupu u Atini, dok Primorac ide na Maltu, epilog je današnjeg žrijeba.

Novljani su u grupi A, jedinoj koja broji ukupno šest ekipa, a za prva dva mjesta koja donose plasman boriće se sa Sintezom, Akvakjarom, Vuljagmenijem, Utrehtom i njemačkim Ezlingenom. S druge strane, Kotorani u grupi B za rivale imaju Monpelje, Mornar, Valetu i Steauu.

Jadran iz ove grupe dobro poznaje Sintez s kojim je igrao (i od kojeg je izgubio) na prvom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona), s Akvakjarom se sastao prošle godine u istom takmičenju u nokaut-fazi (i eliminisan je), a pored Rusa i Italijana rival za prolaz mu je Vuljagmeni, koji kao organizator turnira ima velike ambicije.

"Očekivalo se da Sintez ne igra Evrokup nakon drugog kruga kvalifikacija za Ligu šampiona. Vuljagmeni kao domaćin želi da prođe, dok smo sa Akvakjarom igrali prošle godine u Evrokupu i ispali u četvrtfinalu. Nemamo informacija o Utrehtu, ali ćemo ih dobiti za dan-dva, dok pretpostavljam da je Ezlingen najslabija od svih ekipa”, rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Primorac je pred put na Maltu upoznat s kvalitetom splitskog Mornara, od kojeg je prije nekoliko dana izgubio sa 13:8 u regionalnom takmičenju, kao i Monpeljea. Francuzi su na prvom turniru za Ligu šampiona u Herceg Novom osvojili samo bod.

"Nakon derbija s Jadranom u subotu mislićemo o turniru na Malti. Vjerujem da ćemo biti ravnopravn rival svim ekipama, mada su Monpelje i Mornar favoriti za dva mjesta koja garantuju prolaz", istakao je sportski direktor Primorca Vedran Milošević.

U grupi C se nalaze Posilipo, ruski Kinef, Set, Nica i Vajt Šark Hanover, a grupu D čine Tbilisi, Hanover, Savona, Vojvodina i Dinamo Astrahan iz Rusije.

Obavljen je i žrijeb za plej-of za plasman u Ligu šampiona.

Parovi su:

OSC - Solnok

Pro Reko - Mladost

Crvena zvezda - Primorje

Radnički - Oradea.

Bonus video: