Jadran u Evrokupu

Novljani ispunili cilj, iako su imali šansu i da se domognu plej-ofa za Ligu šampiona
0 komentar(a)
Vaterpolo Jadranska_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Vaterpolo Jadranska_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 19.10.2014. 11:52h

Jadran je pobjedom nad Marsejom (9:6) obezbijedio Evrokup, iako je na kraju kvalifikacionog turnira u Zagrebu imao isti skor kao domaćin Mladost.

Novljani i "žapci" su osvojili po četiri boda, ali sedmostruki prvak Evrope ide u plej-of za Ligu šampiona zbog bolje gol-razlike (plus četiri) nakon što su u posljednjem meču na turniru poraženi rezultatom 7:6 od Primorja.

Jadranu je trebala pobjeda Riječana od makar šest golova razlike, pa su na kraju dobili ono što su i tražili pred put u Hrvatsku - plasman u Evrokup, manje kvalitetno evropsko takmičenje.

Istina, Jadran je danas mogao da slavi i ubjedljivije protiv Marseja, u nekoliko navrata je imao i plus pet, ali su Francuzi s dva vezana pogotka smanjili i Jadranov put do naredne runde Lige šampiona učinili manje realnim.

Najefikasniji u sastavu Jadrana bio je Aleksa Ukropina sa tri gola.

Tabela: Primorje 9, Mladost, Jadran 4, Marsej 0.

Jadran - Marsej 9:6 (2:0, 4:2, 1:2, 2:2)

Zagreb - Bazen na Savi. Gledalaca: 30. Sudije: Šmit (Holandija), Kolombo (Italija). Igrač više: Jadran 9 (2), Marsej 10 (2). Peterci: Marsej 1 (1).

Jadran: Kandić (11 odbrana), Ukropina 3, Popadić, Sekulić 1, Vidović, Moskov, Banićević 1, Sarić 2, Latinović, Spajić, Drašković 1, Pješivac 1, Kolesko.

Marsej: Garso (10 odbrana), Pio, Olivon, Man, Monere 2, Simon 1, Kruzija, Dino, Martin, Kovačević 2, Kaš 1, Kamarasa.

Bonus video: