Jadran poražen od Primorja

0 komentar(a)
Jovan Sarić, Foto: Boris Pejović
Jovan Sarić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2014. 19:12h

Jadran nije imao šansi protiv Primorja (11:4), znalo se to i prije utakmice s obzirom na to kakav kvalitet imaju Riječani, a odluka o putnicima u plej-of za Ligu šampiona i Evrokup pada sjutra.

Novljani posljednji meč igraju protiv Marseja (10.30 časova), remijem bi obezbijedili Evrokup, porazom bi izgubili sve šanse, a u slučaju pobjede bi možda mogli da se nadaju i nastavku puta u Ligi šampiona.

Ali, u tom slučaju bi morali da čekaju epilog duela Mladosti i Primorja...

"Pokušali smo da protiv Primorja malo odmorimo ekipu, ali to baš i nije moguće kada igrate protiv takve ekipe. Plus igramo rano sjutra, spremali smo se za Marsej i moramo da idemo na pobjedu. Šta će nam ona donijeti - vidjećemo. Svakako da je nama cilj Evrokup, a za nešto više bi morali da čekamo šta će uraditi Primorje protiv Mladosti. Marsej je jako dobar, trebao je da pobijedi i Mladost, jer je vodio sa 5:2 i 7:4, primio je gol za 10:11 pet sekundi prije kraja. Radi se o veoma ozbiljnoj ekipi, koja ima dva odlična centra, ali imamo i mi adute", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Jadran je prva dva meča odigrao bez Borisa Zlokovića, koji vuče povredu ramena, i jasno je da će i protiv Francuza morati bez najiskusnijeg igrača.

Za Primorje su večeras igrala i dva crnogorska reprezentativca - Antonio Petrović i golman Dejan Lazović, koji je stao na gol u posljednjoj četvrtini i upisao četiri odbrane.

"Zadovoljan sam onim što smo prikazali u prve dvije utakmice, jer nije bilo lako bez Borisa. Protiv Mladosti je bilo izuzetno, mogli smo i da povedemo sa tri, četiri razlike da nismo napravili neke greške, a na kraju smo se spasavali poraza. Kažem, zadovoljan sam, jer smo protiv te Mladosti nedavno poraženi glatko na Škveru, a ni mnogo jače ekipe Jadrana se nisu naigrale u Zagrebu", istakao je Gojković.

Primorje - Jadran 11:4 (3:0, 2:1, 2:0, 4:3)

Zagreb - Bazen na Savi. Gledalaca: 100. Sudije: Fekete (Mađarska), Kolombo (Italija). Igrač više: Primorje 8 (2), Jadran 8 (2). Peterci: Primorje 2 (2).

Primorje: Vićan (osam odbrana), Burić 1, Radu 2, Krapić, Rakovac, Sukno 4 (2), Muslim, Petrović, Mudražija, Elez 3, Šetka 1, Garsija, Lazović (četiri odbrane).

Jadran: Kandić (10 odbrana), Ukropina 1, Popadić, Sekulić, Vidović, Moskov, Baničević, Sarić 1, Latinović, Spajić 1, Drašković 1, Pješivac, Kolesko.

Bonus video: