Gojković: I Evrokup je izazov

0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.10.2014. 07:55h

U konkurenciji Primorja, Mladosti i Marseja na drugom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona cilj Jadrana je jasan - juri se treće mjesto i plasman u Evrokup, koji biu potpunosti zadovoljio ambicije crnogorskog šampiona.

Riječani su favoriti na turniru u Zagrebu, velike šanse da ode u plej-of daju se i Mladosti, a Jadranova borba za treće mjesto i put do Evrokupa bi, ako ne bude iznenađenja, trebala da se vodi sa Marsejom.

"Naš cilj je treće mjesto. Idemo redom, prvo igramo protiv Mladosti, onda sa Primorjem i probaćemo da se nadigravamo. Protiv Mladosti smo dosta loše prošli na prvom turniru kod kuće i mislim da možemo bolje od toga. Probaćemo da uzmemo koji bod, bilo bi nam lakše da dođemo do cilja, ali glavna preokupacija nam je posljednje kolo i utakmica sa Marsejom", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Francuzi, međutim, nisu nimalo lak zalogaj.

"Marsej je kvalitetna ekipa, na papiru možda bolja od nas. Prošle godine smo s manjim fondom igrača bili ispred njih i nadam se da možemo i ove sezone. Gledali smo njihove utakmice s prvog turnira gdje su igrali sa Radničkim, Posilipom i ruskim Spartakom i znamo šta nas očekuje. Nezgodno je što je igramo posljednju utakmicu kola u subotu, pa onda prvu u nedjelju, ali šta je tu je", dodao je Gojković.

Novljani su u utorak savladali Crvenu zvezdu u regionalnom takmičenju, a Gojković vjeruje da njegov tim tek treba da zablista.

"Sve smo bolji, ali treba vremena da se uigramo, mnogo je veća konkurencija nego prošle sezone i sada nas svi ozbiljnije shvataju. Prolaskom u Evrokup bi obezbijedili još više evropskih utakmica, a to bi bilo neophodno sticanje iskustva mladim igračima. S druge strane, naše ambicije u Evrokupu bi zavisile od žrijeba, ali vjerujem da bismo imali šta da pokažemo", jasan je Gojković.

Parovi

Danas

Mladost - Jadran (18) Primorje - Marsej (19.45)

Sjutra

Mladost - Marsej (18) Primorje - Jadran (19.45)

Nedjelja

Jadran - Marsej (10.30) Mladost - Primorje (12.30)

Bonus video: